F2-coureurs oneens met Verstappen en Russell: 'Toont het talent van coureurs aan' F2 & F3
F2 & F3

F2-coureurs oneens met Verstappen en Russell: 'Toont het talent van coureurs aan'

F2-coureurs oneens met Verstappen en Russell: 'Toont het talent van coureurs aan'

Théo Pourchaire en Victor Martins kunnen zich niet vinden in uitspraken van Max Verstappen en George Russell. De twee Formule 1-coureurs vonden dat er te weinig trainingstijd was in de Formule 2, als reactie op voorgestelde wijzigingen in hun eigen klasse waarvoor minder trainingstijd wordt geopperd. Pourchaire en Martins hebben echter geen behoefte aan meer baantijd.

Sauber-protegé Pourchaire erkent dat het niet makkelijk is als je maar 45 minuten - zo lang duurt een vrije training in de F2 - de tijd krijgt om een baan te leren. Tegelijkertijd vindt de Fransman het ook meer dan genoeg. 'Op deze manier kunnen we de kwaliteiten van sommige coureurs vinden', vertelt de ART-coureur bij de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Waar de Formule 2 slechts één training heeft voorafgaand aan de kwalificatie, heeft de Formule 1 er drie van één uur. 'Maar het is nu eenmaal zo en we moeten onszelf aanpassen', gaat Pourchaire verder. 'Het is zwaar, maar zoals gezegd kun je hierdoor de goede coureurs herkennen. Je moet jezelf snel aanpassen aan alle omstandigheden, dus het is niet makkelijk. Maar het is wel goed.'

Martins wil potentie laten zien in korte training Formule 2

Martins, teamgenoot van Pourchaire bij ART, sluit zich volledig aan bij de woorden van zijn landgenoot. 'Ik hou ervan, want ik push graag vanaf het begin. Ik ben best goed in de eerste ronden als je weinig ervaring hebt, het circuit niet kent maar toch meteen op de limiet moet zitten. Het toont denk ik het talent van de coureurs aan, dus ik zou er niets aan veranderen. De juniorklassen zijn bedoeld om de beste coureurs ter wereld op te merken. Dus als we de Formule 1 willen halen, moeten we potentie en talent laten zien. Dus ik vind het goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws