Gasly: ‘Waarschijnlijk in 2023 een optie voor mij bij Red Bull’ Algemeen
Algemeen

Gasly: ‘Waarschijnlijk in 2023 een optie voor mij bij Red Bull’

Gasly: ‘Waarschijnlijk in 2023 een optie voor mij bij Red Bull’

Mogelijk is er in 2023 een optie voor Pierre Gasly om bij Red Bull Racing te gaan rijden. De Fransman rijdt op dit moment bij het zusterteam AlphaTauri, maar is op zoek naar een plek bij een topteam. Red Bull Racing is daarbij de voor de hand liggende keuze, maar bij dat team liggen voor volgend jaar al Sergio Pérez en Max Verstappen vast. Of een terugkeer bij Red Bull erin zit, hangt af van de plannen van het team. Mocht dat niet lukken, hoopt Gasly te kunnen bewijzen dat hij goed genoeg is om bij een ander topteam in te stappen.

Al eerder kreeg Gasly een kans bij Red Bull Racing, namelijk in 2019, ter vervanging van Daniel Ricciardo. Het was echter geen goed seizoen voor de Fransman; hij kon niet in de buurt komen van teamgenoot Max Verstappen en leek wat zelfvertrouwen te missen ten opzichte van wat hij bij Toro Rosso had laten zien. Al na twaalf races werd Gasly vervangen door Alexander Albon. De Fransman mocht zelf weer instappen bij Toro Rosso. Sindsdien heeft hij echter consistent uitstekende prestaties laten zien, met name in 2020 en 2021 bij het hernoemde AlphaTauri.

‘Mijn prioriteit ligt bij Red Bull’

De ploeg uit het Italiaanse Faenza is echter slechts het zusterteam van Red Bull, en de kans dat Gasly écht vooraan mee kan doen is daarom klein zolang hij daar blijft. Daarom is het tijd om naar een topteam te verhuizen, vindt ook de Fransman zelf. De meest voor de hand liggende keuze is dan een terugkeer naar Red Bull Racing. Gasly is immers al sinds 2013 verbonden aan de energiedrankjesgigant. Het hoofdteam zit voor volgend jaar echter al vol. ‘In de eerste plaats ligt mijn prioriteit natuurlijk bij Red Bull, maar ze hebben voor nu besloten om verder te gaan met Sergio’, vertelt Gasly tegen onder andere GPfans.

‘2023 kan waarschijnlijk een optie zijn’

Het is een lastige situatie voor Gasly. Aan de ene kant is hij sinds zijn degradatie in 2019 een van de absolute toprijders van het veld geweest. Aan de andere kant hangt die degradatie nog altijd boven een eventuele terugkeer naar Red Bull. De vorige keer dat de Fransman voor een topteam reed was immers geen succes. Dat wil echter niet zeggen dat een terugkeer Red Bull geen mogelijkheid meer is. ‘Ik weet niet wat ze van plan zijn. Ze zeggen dat 2023 waarschijnlijk een optie kan zijn’, vertelt Gasly. ‘We moeten zien wat Red Bulls visie is over de volgende twee jaar. Ik ben al acht jaar met ze samen, dat is een lange tijd.’

‘Moet bewijzen dat ik de voor de hand liggende keuze ben’

Gasly’s volgende carrièrestappen hangen dus af van wat Red Bull beslist over de volgende twee jaar. ‘Ik moet zien wat ze met Max doen en hoe ze verder gaan. Mijn doel is om in de eerste positie van het team te komen.’ Andere teams blijven echter ook een optie voor de Fransman. ‘Ik moet natuurlijk ook aan mijn eigen carrière denken. Ik ben nog jong’, aldus de 25-jarige racewinnaar. Gasly moet voor een kans bij een topteam bewijzen dat hij uit het juiste hout gesneden is. ‘Ik moet laten zien dat ik de voor de hand liggende keuze ben.’ Dat heeft hij de afgelopen jaren geprobeerd om te doen. ‘Ik sta negende in het rijderskampioenschap. Alle acht jongens voor mij rijden voor de vier beste teams’, vertelt de Fransman. Of dat genoeg is? Dat zullen de komende jaren uitwijzen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws