Saward voorspelt terugkeer van oud FIA-baas Todt bij Ferrari in 2022 Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Saward voorspelt terugkeer van oud FIA-baas Todt bij Ferrari in 2022

Saward voorspelt terugkeer van oud FIA-baas Todt bij Ferrari in 2022

Volgens F1-journalist Joe Saward keert voormalig FIA-president Jean Todt volgend jaar terug bij Ferrari. Todt was al in de jaren ’90 en ’00 teambaas bij Ferrari, en behaalde toen de grootste successen in de geschiedenis van de Scuderia, samen met Michael Schumacher. Nu Todt president-af is, keert hij volgens Saward volgend jaar als adviseur terug bij Ferrari. Hij zal dan gaan over zowel het raceteam als het autobedrijf Ferrari.

Todt was tot een aantal weken geleden president van de FIA, een rol die hij sinds 2009 heeft gehad. Hij is inmiddels echter opgevolgd door Mohammed Ben Sulayem. Voor zijn FIA-presidentschap was de Todt teambaas bij Ferrari, van 1994 tot 2007. Onder zijn leiderschap had het team zijn meest succesvolle jaren; Ferrari won vijf rijderstitels en zes constructeurstitels samen met Michael Schumacher. Samen met Schumacher, Ross Brawn en Rory Byrne wordt Todt gezien als onderdeel van het dream team dat Ferrari van een kwakkelend team ontwikkelde tot een dominante speler.

Nu zijn FIA-presidentschap erop zit, wacht Todt een terugkeer bij Ferrari, volgens Saward. Op zijn blog schrijft hij over nieuwe sponsordeals die binnenkort door Ferrari worden aangekondigd, maar geeft aan dat het nieuws daarvan overschaduwd zal worden door de terugkeer van Todt. De kans is echter groot dat hij geen teambaas wordt, zoals vroeger, maar in de rol van een ‘soort van superconsultant’. Dat zou wellicht vergelijkbaar zijn met wat Niki Lauda bij Mercedes deed. ‘Het zal zowel om het F1-team als om het autobedrijf gaan’, voorspelt Saward. ‘Verwacht Jean te zien bij de races in 2022.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws