Windsor juicht Ferrari-overstap toe: 'Ze gaat een enorm bedrag bieden om Newey eerder te krijgen' Formule 1
Formule 1

Windsor juicht Ferrari-overstap toe: 'Ze gaat een enorm bedrag bieden om Newey eerder te krijgen'

Windsor juicht Ferrari-overstap toe: 'Ze gaat een enorm bedrag bieden om Newey eerder te krijgen'

F1-journalist en voormalig teammanager Peter Windsor denkt dat het een behoorlijk verlies zou zijn voor Toto Wolff als hij Adrian Newey niet naar Mercedes weet te krijgen. De geruchten zeggen dat de topontwerper naar Ferrari kan gaan in 2025, en dat zou Windsor een heel mooi verhaal vinden. Mercedes zou de Brit echter harder nodig hebben.

Newey en Red Bull Racing kondigden op 1 mei aan dat de wegen min of meer per direct zullen scheiden. De ingenieur zal zich niet meer bezig houden met het Formule 1-project, maar met het Hypercar-project van Red Bull. Newey kan rond deze tijd in 2025 dan kiezen om zijn carrière voort te zetten bij een ander team, bijvoorbeeld Aston Martin of Ferrari, die hem allebei graag zouden willen hebben. Ook Mercedes heeft interesse, maar de Duitse renstal lijkt niet echt mee te doen betreffende Newey's meest aantrekkelijke bestemmingen. Als Wolff Newey niet weet te overtuigen om naar Brackley te komen, dan heeft hij in Windsors ogen gefaald. 'Als Newey naar Ferrari gaat, zou dat een grote nederlaag zijn voor Wolff', zegt de Brit in de livestream op zijn YouTube-kanaal.

'Hij zit al achttien jaar vast bij Red Bull, en dan gaat hij niet naar Mercedes. Als je iemand meer wil dan welke coureur dan ook, is het Newey. Wolff moet toegeven dat hij verslagen is door Ferrari', stelt Windsor. 'Ik zou constant proberen om Newey toch binnen te halen.' Gezien de problemen met de bolide bij Mercedes, zou de Duitse renstal veel aan Newey hebben. Voor het derde jaar op rij lukt het niet met de auto, en de problemen lijken nog wel een tijdje aan te houden. Windsor zou het wel mooi vinden om Newey naar Ferrari te zien gaan. 'Wat een team om volgend jaar bij te zijn. Adrian, Charles en Lewis', somt Windsor op. Hij zou alles doen om een fly on the wall te zijn bij die vergaderingen. 'Al moet ik de vloer vegen, ik zou alles doen!' grapt de journalist.

Ferrari zou veel geld bieden om Newey eerder los te weken

Sommigen twijfelen of Newey nog verder gaat met zijn carrière. Met pensioen gaan is ook nog een optie. 'Het lijkt erop dat hij of met pensioen gaat of naar Ferrari gaat', zegt Windsor. 'Ik kan me niet voorstellen dat Ferrari, met haar financiële middelen, geen enorm geldbedrag aan Red Bull zou bieden om Adrian eerder uit zijn contract te halen.' Windsor twijfelt echter of Red Bull Ferrari dat voordeel zou gunnen. Mocht Newey in 2025 bij Ferrari belanden, dan zou hij pas in 2026 invloed uit kunnen oefenen op een bolide. Dat zou net voor de regelwijzigingen zijn, en wellicht komt dat Ferrari uitstekend uit. Wat Newey gaat doen, is nog even afwachten.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws