F2 in Monaco | Zeventienjarige Pourchaire wint eerste race, Verschoor pakt puntje F2 & F3
F2 & F3

F2 in Monaco | Zeventienjarige Pourchaire wint eerste race, Verschoor pakt puntje

F2 in Monaco | Zeventienjarige Pourchaire wint eerste race, Verschoor pakt puntje

Ook de Formule 2 rijdt aankomend weekend in Monaco. Hoewel de subklasse van de Formule 1 aan populariteit haar grotere broer niet evenaart, wordt de klasse voor Nederlandse F1-fans wel steeds interessanter. Met de aanwezigheid van Bent Viscaal en Richard Verschoor hebben we namelijk genoeg talent van eigen bodem tussen de racetalenten rijden. Middels F2 in Monaco spelen wij de meest recente updates door van het Formule 2-raceweekend.

Zeventienjarige Pourchaire wint eerste race, Verschoor pakt puntje

De zeventienjarige Theo Pourchaire heeft zijn eerste Formule 2-race gewonnen. De jonge Fransman startte van pole en verzilverde die door er met de winst vandoor te gaan. In de nauwe straatjes was hij Oscar Piastri en Felipe Drugovich te snel af. Kampioenschapsleider Guanyu Zhou kwam als vijfde over de meet, terwijl Richard Verschoor middels een P10 nog een puntje mee naar huis mag nemen. Bent Viscaal scoorde geen punten.

Lawson gediskwalificeerd en verliest P1, Verschoor schuift plekje op

Liam Lawson is gediskwalificeerd van de tweede Formule 2-sprintrace in Monaco. De Nieuw-Zeelander, die onderdeel uitmaakt van het talentenprogramma van Red Bull Racing, verliest daarmee zijn overwinning. De reden zou een technisch onreglementair onderdeel zijn, al is het nog onbekend welke het is. Richard Verschoor schuift hierdoor een plekje op naar P6, maar Daniel Ticktum neemt de overwinning over.

Imponerende Verschoor maakt zes plekken goed in tweede sprintrace

Na een spannende tweede sprintrace is het Liam Lawson die als tweede winnaar van dit raceweekend in de Formule 2 in Monaco wordt aangewezen. De Nieuw-Zeelander was machtig op een natte baan en hield Dan Ticktum knap achter zich. Ook Richard Verschoor reed een geweldige race, door vanaf P13 op P7 te eindigen.

Door een regenbui vroeg in de ochtend begonnen de talenten uit de Formule 2 op een natte baan en regenbanden. Bent Viscaal mocht vanaf P14 aanvangen, waarbij zijn landgenoot Richard Verschoor vanaf P13 begon. Met name die laatste coureur had een goede start, want al in de eerste ronde pakte de Benschopper twee plekken voor P11. Om de twee coureurs heen gebeurde er veel, want een hoop coureurs hadden moeite met de baancondities. Zo schoot Felipe Drugovich eraf, waardoor Verschoor nóg een plekje opschoof.

In de vijfde ronde liet Lawson zien waarom hij in het juniorenprogramma van Red Bull Racing zit. Met een goede inhaalactie op een circuit waar dat erg lastig is, zette hij polesitter Oscar Piastri te kijk. Een imponerende move. Uiteindelijk zou Lawson standhouden op P1, ondanks felle tegenstand van Ticktum, die niet verder kwam dan P2.

Verderop in het veld gebeurde er veel, met name in de cockpit van Verschoor. Door pitstops en een schuiver voor hem reed de Nederlander lang op P9 en zijn snelheid kwam goed boven water in de loop van de race. Verschoor had zelfs zoveel overspeed dat hij in ronde 21 Jehan Daruvala inhaalde voor P8. Na een flink gevecht met Roy Nissany won Verschoor ook nog P7 en dus kan hij terugkijken op een imponerend optreden op een baan waar inhalen onder normale omstandigheden nauwelijks mogelijk is. In het slot van de race kwam Viscaal nog in botsing met Schwartzman, maar dat kostte de Turbo Tukker slechts één plekje. Zodoende moest hij genoegen nemen met P12.

Viscaal en Verschoor onzichtbaar in door Zhou gewonnen sprintrace

Bent Viscaal en Richard Verschoor kenden allebei niet een al te beste eerste sprintrace in Monaco. De twee Nederlandse talenten eindigden geheel onzichtbaar buiten de punten op respectievelijk plekken veertien en dertien. Guanyu Zhou wist voor UNI-Virtuosi de race te winnen, voor teamgenoot Felipe Drugovich. Williams-junior Roy Nissany wist zijn eerste podium te pakken in de Formule 2.

Tijdens de race gebeurde er niet al teveel. Wel maakte Robert Shwartzman tijdens de eerste ronde in bocht 3 een fout. Daardoor verloor de Rus zijn voorvleugel en besloot hij een ronde later naar binnen te gaan om een einde te maken aan zijn race. Christian Lindgaard, net als Zhou een talent van Alpine, viel uit met motorproblemen nadat zijn ART een ronde lang rook uit de auto liet ontsnappen.

In de slotfase van de race vielen Gianluca Petecof en Marino Sato, de teamgenoot van Viscaal, uit door twee aparte crashes. Petecof deed dit uitkomend van het zwembad-gedeelte van het circuit en zorgde zo voor een safety car. Met nog drie ronden te gaan ging Sato de muur in in bocht 1, maar dankzij het snelle handelen van de marshals hoefde Bernd Maylander niet opnieuw de baan op met zijn Aston Martin.

Viscaal vooralsnog achtste na eerste kwalificatiesessie

Bent Viscaal heeft de achtste tijd geklokt tijdens de eerste kwalificatiesessie voor de Formule 2-races in Monaco. De Nederlander kon met zijn Trident niet in de buurt komen van snelste man Theo Pourchaire. In de tweede sessie komt Richard Verschoor in actie. De kwalificatie voor de Formule 2 is opgedeeld in twee sessies om meer baanruimte te geven aan de Formule 2-coureurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws