Albon gefrustreerd over gewichtsproblemen Williams: 'Dit is echt een van de ergste' Formule 1
Formule 1

Albon gefrustreerd over gewichtsproblemen Williams: 'Dit is echt een van de ergste'

Albon gefrustreerd over gewichtsproblemen Williams: 'Dit is echt een van de ergste'

Het 2024-seizoen mag dan wel niet het meest rampzalige seizoen van Williams heten, van een leien dakje gaat het ook nog niet. Het Britse team lijkt dit seizoen wat vaker in de buurt van de top tien te komen, maar alleen in Monaco lukte het Alexander Albon om daadwerkelijk punten voor het team binnen te harken. Twee wel te verstaan na een finish op de negende plaats. Albon laat nu weten dat Williams nog altijd wordt geteisterd door een gewichtsprobleem.

Voordat het seizoen van start ging, liep de Britse renstal vertraging op bij de ontwikkeling van de FW46. Hierdoor zat er voor het team niets anders op dan bij de eerste race van het seizoen in Bahrein op de grid te verschijnen met een auto die te zwaar was. Williams-teambaas James Vowles vertelde dat het overwicht Williams destijds 4,5 tienden per ronde kostte. Inmiddels zijn er aanpassingen aan de auto gedaan, maar Albon vertelt aan Motorsport.com dat het probleem nog altijd niet volledig verholpen is.

Somber beeld voor Spanje

Albon vertelt dat het aan de start van het seizoen weleens moeilijk was om zijn mond niet open te trekken en over het gewichtsprobleem te beginnen wanneer de prestaties van de FW46 werden besproken. 'Het was moeilijk. Er werd mij verteld wat het verschil was met de auto van vorig jaar. Ik zei telkens dat deze auto beter is, maar we reden wel negentiende en twintigste. Ik moest af en toe op mijn tong bijten. Het lag vooral aan het gewicht. Er zijn nog steeds dingen die we moeten verbeteren, dat ontken ik niet, maar het was lastig om alle vragen te beantwoorden', vertelt de Britse Thai.

In Imola introduceerde het team updates waardoor de auto iets lichter werd. Zo werd de auto van Albon uitgerust met een lichtere vloer. Toch blijft de realiteit dat de auto nog altijd te zwaar is. 'We hebben nog steeds last van overgewicht, en flink ook', vertelt Albon. Hij is er dan ook alles behalve zeker van dat het raceweekend in Barcelona goed zal verlopen voor het team.

'Monaco is het minst gevoelig voor gewicht en Canada is het op vier na minst gevoelig, dus dat zijn goede circuits. Barcelona is een ander verhaal', vertelt hij. In Canada eindigde Albon op een zeventiende plaats. 'We moeten gewoon maximaliseren totdat we de auto lichter kunnen maken. Er wordt hard aan gewerkt om voor het einde van het seizoen op gewicht te zijn, maar dat wordt zwaar.'

Vorig jaar werd Albon zestiende op het Catalaanse circuit. 'Het draait daar om het optimaliseren van onze auto. Het is maximale downforce, net als Monaco. Onze grote achtervleugel werkt behoorlijk goed, die is efficiënt. Ik verwacht geen bijzondere wisselingen in de rangorde', vertelt de 28-jarige coureur. 'Ik hoop simpelweg dat onze auto wat consistenter is. Barcelona is doorgaans een van onze slechtste circuits. Ik weet dat we dat zeggen over veel circuits, maar dit is echt een van de ergste.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws