Verstappen mag niet vrijuit zijn mening geven: 'Niet meteen alles afzeiken' Formule 1
Formule 1

Verstappen mag niet vrijuit zijn mening geven: 'Niet meteen alles afzeiken'

Verstappen mag niet vrijuit zijn mening geven: 'Niet meteen alles afzeiken'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Canada werd meer bekendgemaakt over de nieuwe regelgeving van 2026. Max Verstappen zegt er neutraal in te staan, maar de analisten van de NOS vermoeden dat dit eigenlijk helemaal niet zo is. ‘Ik zit naar een politiek correcte versie te luisteren’, zegt Louis Dekker op de NOS Formule 1-podcast.

Afgelopen week liet Verstappen zich uit over de nieuwe reglementen. ‘Ik sta in het midden’, zei de Nederlander toen. ‘Aan de ene kant is het redelijk ver weg, we hebben nog genoeg te doen’, vervolgde hij, wat aangeeft dat zijn focus vooral op het hier en nu ligt en hij nog weinig aan 2026 denkt. ‘Als je met nieuwe reglementen komt, vallen de teams uit elkaar. Wanneer je het langer gelijk houdt, komt iedereen naar elkaar toe’, heeft Verstappen kunnen observeren. Toch ziet hij ook voordelen aan de invoering van nieuwe reglementen. ‘Aan de andere kant is het belangrijk om nieuwe fabrikanten aan te trekken.’

Dekker hoort Verstappen politiek correct blijven

Dekker denkt dat de meeste coureurs er hetzelfde in staan als Verstappen. ‘Dit zijn wel ongeveer de geluiden die je hoort’, zegt hij. Toch komt hij ook met wat kritiek. ‘Ik heb het idee dat ik hier naar een politiek correcte versie zit te luisteren. Ik heb hem ook andere dingen horen zeggen’, benadrukt Dekker. ‘Ik hoor Verstappen steeds zeggen: houd het puur en simpel. Eerder, toen de regels naar buitend druppelden was hij erg kritisch’, herinnert hij zich nog. ‘Ik heb het idee dat hij is bijgestuurd om niet te kritisch te zijn. Niet meteen alles afzeiken, even koest, want we werken eraan. Het komt wel goed’, vat Dekker de instructies aan het adres van de drievoudig wereldkampioen samen.

‘Is hij bang voor zijn dominantie?’ vraagt presentatrice Afke Boven zich af. Dekker ontkent dit meteen. ‘Verstappen is absoluut niet bang’, benadrukt hij. ‘Hooguit dat zijn Ford-motor, zijn Red Bull Powertrain niet goed genoeg is, maar dan is er vast wel ergens een hele goede Mercedes-motor te vinden’, denkt de analist. Het zou voor Verstappen in zo’n geval ook geen probleem zijn om een nieuw team te vinden waar hij aan de slag zou kunnen. ‘Elk team wil wel een contract openbreken om Verstappen binnen te halen, vraag maar aan Toto’, concludeert Dekker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws