Wolff grapt over tijdwinst nieuwe upgrades: 'Twee seconden!' Formule 1
Formule 1

Wolff grapt over tijdwinst nieuwe upgrades: 'Twee seconden!'

Wolff grapt over tijdwinst nieuwe upgrades: 'Twee seconden!'

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit dat de verbeterde performance van Mercedes niet alleen door de veel besproken voorvleugel komt. Volgens de Oostenrijker komt de progressie bij Mercedes door meerdere kleine stapjes, die het team al tijdens de afgelopen drie races heeft gezet. Wolff wordt ook nog even gevraagd wat hij van de aankomende upgrades voor Barcelona verwacht.

Technisch directeur James Allison schreef eerder de 'betere performance' van Mercedes in Canada toe aan de nieuwe voorvleugel die zijn team al in Monaco op de auto van Russell had gemonteerd. De Britse coureur wist vervolgens polepositie te pakken voor de race in Canada, en Mercedes 'droomde een paar minuten' van een overwinning. Ondanks dat deze droom volgens teambaas Wolff 'waarschijnlijk niet' realistisch was, wisten de W15-bolides wel een goed tempo te rijden.

Wolff wil deze progressie van de Zilverpijlen echter niet alleen toeschrijven aan de nieuwe voorvleugel. 'Soms breng je een duidelijk zichtbaar nieuw onderdeel zoals een voorvleugel naar het circuit. En dan wordt de verandering in prestaties gekoppeld aan dit ene onderdeel', legt de Oostenrijker uit, volgens de Duitse tak van Motorsport.com.

Volgens Wolff is de voorvleugel enkel het meest zichtbare nieuwe onderdeel van meerdere recente upgrades. 'Maar de waarheid is: in de afgelopen drie races hebben we veel nieuwe onderdelen gebruikt. Sommige waren zichtbaar, andere niet. Ze hebben milliseconden bijgedragen aan onze prestaties. En het zijn juist deze kleine winstpunten die een positief effect hebben', aldus de man uit Wenen.

Kan Mercedes nu de strijd aangaan?

Wolff legt uit dat het uiteindelijk de optelsom van al deze kleine stapjes vooruit is die het verschil maakt bij Mercedes. De teambaas zet daar echter wel de kanttekening bij dat Mercedes 'nog niet volledig in staat is om op eigen kracht te winnen. Maar we zijn zeker een stap dichterbij.' Wolff durft wel zijn team als een van de 'vier teams die potentieel met elkaar kunnen vechten' te beschouwen.

'Hopelijk komen we in de komende races op een circuit waar je ook kunt inhalen. Dat zou interessant moeten zijn', vervolgt de Oostenrijker, die gelijk onthult dat de volgende upgrade in Barcelona op de Mercedes-bolide wordt gemonteerd. 'Op dit moment lijken we van weekend tot weekend beter te presteren en er komt weer iets nieuws aan voor Barcelona dat ons zou moeten helpen. Dus ik hoop dat we deze trend kunnen voortzetten.'

Op de vraag hoeveel tijd het team met de nieuwe updates wilt winnen, antwoordt Wolff gekscherend: 'Twee seconden! Nee, ik kan het niet zeggen. We zijn er nu in geslaagd om stukje bij beetje verbeteringen aan te brengen. Als het eenmaal werkt en de individuele componenten goed op elkaar inspelen, dan is de algehele aerodynamica efficiënter, dan kun je de chassishoogte optimaliseren en dergelijke.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws