Albon maakt enorme groei door bij Williams: 'Hij heeft steeds meer vertrouwen' Formule 1
Formule 1

Albon maakt enorme groei door bij Williams: 'Hij heeft steeds meer vertrouwen'

Albon maakt enorme groei door bij Williams: 'Hij heeft steeds meer vertrouwen'

Bij Williams zijn ze blij met de vooruitgang die Alexander Albon dit seizoen heeft geboekt op het gebied van zelfvertrouwen. Volgens de Head of Vehicle Performance van Williams, Dave Robson, komt dit zelfvertrouwen niet uit de lucht vallen. Hij ziet dat Albon zichzelf stap voor stap verbetert op dit gebied.

Albon werd in 2021 bij Red Bull vervangen door Sergio Pérez, en na een jaar van afwezigheid wist de coureur een stoeltje te veroveren bij Williams. De coureur bewijst zichzelf elk raceweekend opnieuw en haalt daarmee belangrijke punten binnen voor het team. Williams staat op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap met 28 punten, waarvan er 27 behaald zijn door Albon.

Langzaam maar zeker krijgt Albon zijn zelfvertrouwen terug, en dat zien ze ook bij Williams. 'Ik denk dat je bijna elk weekend kunt zien hoe het vertrouwen van Alex (Albon, red.) in het leiden van het team groeit. Hij heeft steeds meer vertrouwen in zijn mening over de zwakke punten van de auto', vertelt Robson. Door deze groei van zelfvertrouwen durft Albon Williams meer feedback te geven, wat van grote waarde is voor het team. 'Hij weet dat wat hij zegt juist is', benadrukt Robson bij de Duitse tak van Motorsport.com. 'Zijn feedback wordt steeds beter, en zijn vertrouwen in zijn leiderschap ook', voegt hij hieraan toe.

Leren van de feedback

Volgens de Head of Vehicle Performance kan Albon goed omgaan met tegenslagen binnen het team. 'Hij kan zich daaraan aanpassen zonder al te gefrustreerd te raken', vertelt Robson tevreden. 'Hij is er dus heel goed in om het beste te halen uit hetgeen we hem kunnen geven. En op de achtergrond wordt de auto op de middellange termijn voortdurend ontwikkeld. Hij stuurt ons daarbij aan.'

Deze ontwikkeling vindt ook plaats in de simulator, waar Albon veel van zijn tijd aan besteedt. 'We kunnen in de simulator zien waar de oplossingen eventueel liggen. En dan is het aan ons als engineeringteam om uit te zoeken hoe we ze kunnen implementeren', aldus Robson. 'Wanneer we de auto uitrusten met verbeterde onderdelen en ze leveren waar hij om heeft gevraagd, dan vindt hij onvermijdelijk rondetijd', voegt hij hieraan toe.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws