Grand Prix van São Paulo langer op F1-kalender: contract verlengd tot 2030 Formule 1
Formule 1

Grand Prix van São Paulo langer op F1-kalender: contract verlengd tot 2030

Grand Prix van São Paulo langer op F1-kalender: contract verlengd tot 2030

De Grand Prix van São Paulo blijft ook de komende jaren op de Formule 1-kalender staan. De koningsklasse van de autosport heeft de doorlopende verbintenis met de organisator van de Braziliaanse Grand Prix verlengd tot het einde van 2030. Dat betekent dat er ook in de komende seizoenen op het Autódromo José Carlos Pace zal worden geracet.

Vrijdag werd bekend dat de doorlopende verbintenis met de Braziliaanse Grand Prix met vijf seizoenen is verlengd. 'Ik ben blij om aan te kondigen dat we tot 2030 op Interlagos blijven en ik kan niet wachten om nog vele jaren te genieten van de geweldige sfeer die de Braziliaanse fans met zich meebrengen', zegt de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali.

De Grand Prix in Brazilië staat al flink wat jaren op de kalender en Domenicali hoopt van de toch al immens populaire GP een nog onvergetelijkere ervaring te maken in de komende jaren. 'Brazilië heeft zo'n rijke racehistorie en dit iconische circuit is favoriet bij coureurs en fans over de hele wereld. Het belichaamt alles wat geweldig is aan racen en we kijken ernaar uit om te zien hoe het zich de komende jaren ontwikkelt om een nog betere ervaring te creëren.'

Rijke historie

De koningsklasse doet het circuit in São Paulo al sinds 1973, met uitzondering van 1978, de periode van 1981 tot en met 1989, en het coronajaar 2020, aan. Het Autódromo José Carlos Pace heeft al een flink aantal memorabele momenten voortgebracht. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de editie van 2008, toen Felipe Massa de wereldtitel in de laatste bocht aan zijn neus voorbij zag gaan. Ook de editie van 2018 zal menig Verstappen-fan nog wel bijgebleven zijn. De Nederlander was hard op weg naar zijn eerste zege in Brazilië, maar werd door Esteban Ocon, die zichzelf van een ronde achterstand wilde ontdoen, van de baan getikt. Lewis Hamilton ging er destijds uiteindelijk met de overwinning vandoor.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws