Albon uit forse kritiek op wedstrijdleiding na strafpuntenreeks Formule 1
Formule 1

Albon uit forse kritiek op wedstrijdleiding na strafpuntenreeks

Albon uit forse kritiek op wedstrijdleiding na strafpuntenreeks

Alexander Albon zit halverwege 2022 al op zes strafpunten, wat betekent dat hij ook halverwege een schorsing zit. Verzamelt een coureur namelijk twaalf punten in één kalenderjaar dan moet de betreffende coureur een race uitzitten. Albon begrijpt niet waarom hij deze punten gekregen heeft, want vindt zelf dat hij niets fout heeft gedaan. Volgens hem heeft het vooral te maken met dat de FIA inconsistent is in haar straffen.

'Ik zit op mega veel strafpunten dit jaar, en ik durf te stellen dat ze allemaal onverdiend zijn', laat de Thai los in gesprek met RaceFans. De eerste twee strafpunten van het jaar kreeg hij tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië, toen het tot een aanvaring kwam tussen hemzelf en Lance Stroll.

Tijdens de Spaanse race ging het weer mis. Herhaaldelijk over de limieten van het circuit gaan, leverde hem een strafpunt op. In Monaco werd hij gestraft voor het verlaten van het circuit. Hij behaalde met zijn actie een onterecht voordeel ten opzichte van Mick Schumacher, en dat leverde hem nogmaals één strafpunt op.

'Ik weet zeker dat we het er tijdens de volgende drivers briefing over zullen hebben en dat de standaard dan weer gewijzigd wordt', zo uit de Williams-rijder kritiek op de wedstrijdleiding, die hem in Oostenrijk twee strafpunten gaf omdat hij Lando Norris van het circuit forceerde. Daarmee komt hij na een half seizoen dus uit op zes.

'FIA leert, maar is inconsistent'

Albon vindt dat het probleem vooral gecreëerd wordt door de FIA, het motorsportorgaan dat de reglementen van de sport opstelt. 'Het is lastig, want ik heb het idee dat de FIA leert wat ze willen dat de coureurs op het circuit doen, totdat ze inconsistente plekken in de reglementen vinden', concludeert hij.

De coureurs worden volgens deze gedachtegang dus gestraft voor een incident waarvan ze niet wisten dat het strafbaar was. Zo zegt Albon dus aan een grotere hoeveelheid strafpunten te komen dan hij in werkelijkheid verdient. Eerder bleek dat onder meer Fernando Alonso ook niet te spreken is over de werkwijze van de wedstrijdleiding in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws