Davidson over toegankelijkheid motorsport: 'Gaat om angstaanjagende bedragen' Formule 1
Formule 1

Davidson over toegankelijkheid motorsport: 'Gaat om angstaanjagende bedragen'

Davidson over toegankelijkheid motorsport: 'Gaat om angstaanjagende bedragen'

Oud Formule 1-coureur Anthony Davidson die in 2007 voor het team Super Aguri reed, heeft zich uitgesproken over de 'angstaanjagende' bedragen die tegenwoordig betaald moeten worden om de ladder van de motorsport op te klimmen. Volgens Davidson moet er een serieus gesprek plaatsvinden om de motorsport toegankelijker te kunnen krijgen voor mensen die moeite hebben met de financiële lasten.

De oud coureur die zelf in totaal twintig races reed in de Formule 1 spreekt over zijn weg omhoog in de sport en hoe zijn familie het zich niet kon veroorloven hem uit de kart te krijgen richting een hogere klasse: 'Altijd wanneer ik teams opzocht zoals Formula Ford en Formula Renault was de eerste vraag hoeveel geld ik zelf mee kon brengen naar het team.' Davidson zag namen als Jenson Button en Dan Wheldon hem voorbijstreven.

Davidson: 'Tegenwoordig is het verschil nog groter'

'Nu is het verschil in geld nog groter ook. Zelfs oud Ferrari-coureur Jean Alesi is niet in staat zijn zoon Giuliano financieel te ondersteunen in zijn weg naar de top van de motorsport.' Daarom vindt de Britt het tijd voor een serieus gesprek om de motorsport toegankelijk te maken. Niet alleen om te spreken over de financiële last die gedragen moet worden, maar ook over het potentiële talent dat wordt afgesneden die ooit de Formule 1 willen bereiken.

Davidson groeide op in een tijd waar hij al veel last had van de financiële lasten. Toch geeft hij aan dat het vandaag de dag steeds lastiger is om hogerop te komen: 'Het is eigenlijk behoorlijk angstaanjagend. We hebben een serieus punt hier dat er wat moet veranderen. Er is tegenwoordig een nog groter verschil tussen degene die het wel kunnen betalen en degene die dat niet kunnen. Zo beperk je het aantal talent dat wordt gezien in de Formule 1 of andere takken van de motorsport.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws