Albon over Red Bull-seizoen met onnodig veel drama: 'Verstappen had het ook moeilijk' Max Verstappen
Max Verstappen

Albon over Red Bull-seizoen met onnodig veel drama: 'Verstappen had het ook moeilijk'

Albon over Red Bull-seizoen met onnodig veel drama: 'Verstappen had het ook moeilijk'

Alexander Albon vindt dat er in 2020 overdreven werd wanneer men het had over het gat tussen hemzelf en teamgenoot Max Verstappen. De RB16, waar het duo destijds mee in actie kwam, was beslist de beste auto van de grid niet, en dat ziet de Thai dan ook als deelverklaring voor het feit dat hij geen indruk wist te maken bij Red Bull Racing. Zo merkte hij destijds dat ook Max Verstappen geen wonderseizoen kende.

'Achteraf was mijn eerste jaar in de Formule 1 geweldig, en het tweede jaar ging uiteraard niet zoals gepland', zo blikt Albon bij GP Racing terug op zijn eerste seizoenen. Hij debuteerde bij Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.) en deed het daar verdienstelijk. Zo verdienstelijk zelfs dat hij na een half jaar het stuur over mocht nemen van Pierre Gasly. De Fransman wist zich niet staande te houden naast Verstappen.

Ook Albon zakte echter door het ijs. Dat debuutseizoen verging het hem prima, met slechts één finish buiten de top 6 in dat eerste half jaar voor de Oostenrijkse renstal. In 2020 miste hij veel snelheid ten opzichte van zijn Nederlandse collega, al denkt hij dat daar onterecht gewichtig over gedaan werd in de paddock. 'Als ik erop terugkijk denk ik dat er ontzettend dramatisch over gedaan werd en dat ik neergezet werd alsof ik enorm onderpresteerde.'

'Ik denk dat mensen vergeten dat het voor Verstappen ook moeilijk was', beargumenteert hij. 'We zaten er niet bij aan de voorkant van de grid. Als je drie of vier tienden achterligt op de top, rijd je meteen in de gevarenzone.' Hiermee doelt hij op het feit dat hij regelmatig wegzakte naar de zevende en achtste plek, ook in de kwalificatie. Die paar tienden maakten in de subtop een groot verschil, en daarom kon hij zijn teamgenoot geen rugdekking bieden in de strijd met Mercedes.

Albon herpakt zich

Balen deed Albon wel na zijn demotie, maar écht in de put zat hij niet. De coureur, die inmiddels een ander onderkomen gevonden heeft, legt uit waarom: 'Ik was teleurgesteld na dat jaar, maar wist ook dat er maar een paar plooien waren om glad te strijden. Ik wist dat dat mogelijk was', concludeert hij. Na een jaartje als testcoureur bij Red Bull klopte Williams aan, en in 2022 maakte Albon zijn rentree. Bij de Britse renstal doet hij het dit jaar goed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws