Domenicali zet geen druk op GP Monaco door gesprekken in Nice: 'We willen mooie races zien' Formule 1
Formule 1

Domenicali zet geen druk op GP Monaco door gesprekken in Nice: 'We willen mooie races zien'

Domenicali zet geen druk op GP Monaco door gesprekken in Nice: 'We willen mooie races zien'

Greg Maffei, CEO van Liberty Media, stelt dat Stefano Domenicali geen druk probeert uit te oefenen op de Grand Prix van Monaco door gesprekken te voeren over een mogelijke race in Nice. De positie van Monaco op de kalender van de Formule 1 is momenteel niet zeker, aangezien er wordt gezegd dat de promotors het geld niet hebben om de race te organiseren. Ondanks dat de race in Monte Carlo geliefd is bij de meeste coureurs, zegt Maffei dat de Grand Prix op dezelfde manier behandeld moet worden als de andere races.

Vorige week ging Domenicali naar Nice om daar een gesprek te voeren over de mogelijkheid om een race te houden in de stad. Dit gesprek werd niet gevoerd om druk uit te oefenen op de promotors van de Grand Prix van Monaco. 'Nee, het enige wat wij willen zien, zijn geweldige races', vertelt Maffei bij Motorsport.com. 'We kijken altijd naar verschillende mogelijkheden. Er zijn heel erg veel mensen geïnteresseerd in het organiseren van een Formule 1-race, dus we kijken naar onze mogelijkheden.'

Bovendien geeft de CEO van Liberty Media aan dat ze niet hard tegen hard proberen te spelen. 'Dat doen we helemaal niet. Ik denk dat Monaco de beste reputatie heeft van de gehele kalender. Ze verdienen het om op de kalender te staan, maar we moeten consequent zijn. Wij vinden dat Monaco een geweldige plek is, maar er moet ook een element van eerlijkheid zijn. We moeten onze sponsoren beschermen.' Volgens Joe Saward staat de Grand Prix van Monaco volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid wel op de kalender.

GP Las Vegas geen voorbeeld voor GP Monaco

Voor de Grand Prix van Las Vegas die volgend jaar gepland staat, is Liberty Media de promotor. Liberty Media gaat dat concept waarschijnlijk niet uittesten in Monaco. 'We moeten eerst zien of het werkt, maar ik denk niet dat het extra waarde geeft om het in Monaco te proberen. Andere plekken zullen waarschijnlijk beter zijn.' Spa-Francorchamps wordt als optie opgeworpen. 'We hebben nog niks bepaald. Er zijn voldoende promotors die al een stapje harder gezet hebben om dingen te verbeteren', is de reactie van Maffei.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws