Alfa Romeo haalde Zhou binnen om snelste ronde te rijden: 'Belangrijk om punt van concurrentie te stelen' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo haalde Zhou binnen om snelste ronde te rijden: 'Belangrijk om punt van concurrentie te stelen'

Alfa Romeo haalde Zhou binnen om snelste ronde te rijden: 'Belangrijk om punt van concurrentie te stelen'

Valtteri Bottas kijkt met een tevreden gevoel terug op de start van 2023. De Fin kwam in Bahrein als achtste over de streep en scoorde daarmee vier waardevolle punten voor Alfa Romeo. Volgens de tienvoudig Grand Prix-winnaar is het resultaat een bevestiging van de verwachtingen, die het Zwitserse team had gekregen na de testdagen van een week geleden.

Bottas haalde tijdens de openingsrace van 2023 het maximale uit de C43 door als achtste te eindigen. Daarmee was hij eigenlijk best of the rest achter de vier topteams, waar Aston Martin sinds kort toe gerekend kan worden. 'Ik ben erg tevreden met onze race. De vier punten zijn een geweldige beloning voor het team en het laat zien dat al het werk in de fabriek tijdens de winter heeft geloond', jubelt de Fin bij de Franse tak van Motorsport.com. 'We hebben in de race laten zien dat we een goede auto hebben en dat we kunnen vechten met de teams om ons heen. Het is een solide start van het seizoen.'

Als de Alfa Romeo-coureur terugblikt op zijn race, concludeert hij dat de start erg belangrijk was. 'Plaatsen winnen in de eerste ronde was cruciaal, omdat het veld erg dicht op elkaar zat. Het was daarom moeilijk om in te halen. We begonnen agressief, zowel op de baan als op het gebied van de strategie, en het was absoluut het juiste om te doen. We moesten ook slim zijn en onze strijd kiezen om ervoor te zorgen dat we de banden bewaarden voor wanneer we ze nodig hadden. Dat bleek cruciaal op het einde, toen we dichter bij Gasly kwamen', legt Bottas de strijdwijze van Alfa Romeo uit.

Zhou moest snelste ronde van Gasly afpakken

Teamgenoot Guanyu Zhou maakte aanvankelijk ook kans op punten, maar toen duidelijk werd dat de Chinees niet in de top tien zou eindigen, haalde Alfa Romeo hem binnen voor een setje zachte banden om de snelste raceronde af te pakken van Pierre Gasly. 'Het was belangrijk om een ​​punt van onze concurrenten te stelen', legt Bottas uit. 'Het laat zien hoe goed we samenwerken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws