Update | Plooij over verlies radiorechten Formule 1: 'Viaplay doet dit alleen om ons te pesten' Formule 1
Formule 1

Update | Plooij over verlies radiorechten Formule 1: 'Viaplay doet dit alleen om ons te pesten'

Update | Plooij over verlies radiorechten Formule 1: 'Viaplay doet dit alleen om ons te pesten'

Viaplay heeft naast de televisierechten ook de radiorechten van de Formule 1 in handen gekregen. Hierdoor is commentator Olav Mol genoodzaakt om met zijn radioprogramma, Grand Prix Radio, verder te gaan onder de Belgische vlag. Mol neemt de Nederlandse directie van Viaplay niets kwalijk, maar de commentator stelt wel dat men hem 'monddood' probeert te maken. Zelf snapt hij weinig van de keuze van Viaplay.

Mol heeft een jaar lang via de radio mensen van commentaar kunnen voorzien. Toen hij te horen kreeg dat dit in Nederland niet meer kon, ondernam hij gelijk actie. 'Op 10 januari was ik nog in Londen bij het FOM om daar te praten over de radiorechten', vertelt Mol bij Nu.nl. 'Toen werd mij al wel verteld dat er mogelijk kapers op de kust waren. Op 1 februari kreeg ik te horen dat het contract niet werd verlengd. Vier minuten nadat ik dat te horen had gekregen, heb ik het FOM gebeld met de vraag of ik de Belgische rechten kon kopen.'

Mol: 'Volgens mij botst het niet'

De commentator was natuurlijk jarenlang de stem van de Formule 1 in Nederland. Mol stapte ook over toen de rechten van de sport in handen kwam van Ziggo Sport, waar hij nog regelmatig als tafelgast te vinden is van het Race Café. Na negen jaar kwamen de uitzendrechten echter bij Viaplay terecht en de streamingdienst besloot het over een andere boeg te gooien. Het commentaar van Mol werd niet meer nodig geacht en Viaplay besloot Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk aan te nemen als vaste commentatoren.

Daardoor besloot Mol dus naar de radio over te stappen. Nu ook dit niet meer mogelijk is in Nederland heeft de commentator het idee dat Viaplay hem 'monddood' probeert te maken. 'Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom ze anders de rechten hebben gekocht. Dit is in Scandinavië besloten. Ik vind het bijzonder. Ik heb nog nooit gehoord dat een televisiezender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar optimaal te kunnen volgen, heb je ook de beelden op tv nodig. Dus volgens mij botst het niet', aldus Mol.

Update | Plooij: 'Viaplay doet dit alleen om ons te pesten'

Na Olav Mol heeft ook Jack Plooij zich uitgelaten over het verlies van de radiorechten aan Viaplay. Plooij laat in het NPO Radio 1-programma De Perstribune weten dat Viaplay dit in zijn ogen met opzet doet. 'Ik vind het niet fijn dat Viaplay dit doet om het vervolgens op het boekenschap te leggen en er niks mee te doen. Dat is alleen maar om ons te pesten', zegt hij erover.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws