Alonso: 'Ik wil me verontschuldigen aan alle fans die zijn komen opdagen' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'Ik wil me verontschuldigen aan alle fans die zijn komen opdagen'

Alonso: 'Ik wil me verontschuldigen aan alle fans die zijn komen opdagen'

In Hongarije had Fernando Alonso het al niet naar zijn zin met de elf sets banden die Pirelli per coureur had meegenomen, en dat is in Monza niet anders. Alonso concludeert dat hij weinig nuttige data heeft kunnen verzamelen op de openingsdag van het weekend, en vermoedt dat het op zaterdag behoorlijk spannend wordt in de middenmoot, waar hij zichzelf ook toe lijkt te rekenen.

Zoals Carlos Sainz het eerder dit weekend samenvatte: 'Het is ongelooflijk om een Formule 1-coureur te zijn; Ferrari-coureur zijn is nog beter, maar Ferrari-coureur zijn in Monza is een heel ander niveau.' Fernando Alonso maakte het nog mooier mee: de Spanjaard won in 2010 zelfs op Monza in een Ferrari, nadat hij dat kunstje ook al eens vertoonde in een McLaren in 2007. 'Het is altijd fijn om hier terug te komen', zegt Alonso dan ook over het historische circuit tegen de Spaanstalige tak van Motorsport.com. 'Het is een uniek circuit met heel weinig downforce en een zeer hoge topsnelheid, dus je voelt de adrenaline als je een Formule 1-auto bestuurt in Monza, dus ik ben blij om hier weer te zijn.

Alonso baalt van alternatief bandenformat

Daar hield het positieve gedeelte van de nabeschouwing van de 42-jarige veteraan wel op. 'We hebben niet veel ronden kunnen rijden. Lance (Stroll, red.) had natuurlijk een probleem, maar ook ik heb weinig kunnen rijden', merkt Alonso op. 'Met dit format, en met deze banden, kunnen we niet veel ronden rijden, omdat we geen set banden hebben voor de vrije trainingen, dus ik wil me verontschuldigen aan alle fans die op vrijdag zijn komen opdagen en dan geen auto's zien.'

'Er is niet veel informatie om te besturen, omdat we, zoals ik al aangaf, geen banden hebben om mee te testen, dus dat is hetzelfde voor iedereen. We proberen een beetje te gokken wat we morgen voor de kwalificatie moeten doen, maar ik denk dat het heel spannend gaat worden', aldus Alonso. 'Er zijn maar zes bochten in Monza, dus iedereen zal binnen twee of drie tienden zitten, vanaf de zesde tot misschien de zestiende plek. Wij moeten zorgen dat we vooraan zitten in die groep', concludeert de Aston Martin-coureur, die dus weinig hoop lijkt te hebben op een plekje bij de beste vijf.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws