Pérez haalt schouders op na fout: 'Ik dacht dat ik de auto onder controle had' Formule 1
Formule 1

Pérez haalt schouders op na fout: 'Ik dacht dat ik de auto onder controle had'

Pérez haalt schouders op na fout: 'Ik dacht dat ik de auto onder controle had'

Sergio Pérez was vandaag goed onderweg met de derde tijd in de eerste vrije training, en diezelfde positie in de tweede sessie, nog voor teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan was daarnaast het snelste in de racesimulatie in de tweede vrije training, maar kende een vroegtijdig einde van de sessie nadat hij in de grindbak vast kwam te zitten in de laatste bocht.

Het is bepaald niet het eerste incident van Pérez dit seizoen. In Australië en Monaco crashte Pérez in zijn eerste Q1-ronde, terwijl hij in Hongarije in zijn eerste ronde van VT1 de verbeterde RB19 beschadigde. Vandaag ging het in de Parabolica-bocht de fout in, waarbij de nieuwe achtervleugel van Red Bull Racing beschadigd raakte. 'Ik onderstuurde van de baan af bij het uitkomen van de bocht. Ik dacht dat ik de auto onder controle had, maar ik raakte het grind net aan en toen was het game over', zo legt hij zelf uit bij F1TV.

Erg rouwig is Pérez niet om het incident. 'De schade lijkt reuze mee te vallen, het was een vrij kleine tik, en ik denk dat we aan het einde van de sessie weinig verloren hebben, misschien twee ronden', zegt de Mexicaan, nadat de sessie vanwege zijn fout met vier minuten te gaan hervat werd. 'We hebben dus niks representatiefs verloren wat dat betreft. Het positieve is dat de auto goed presteert en ik me comfortabel voel in de auto. Ik denk dan ook dat we in een goede positie verkeren voor de rest van het weekend. Ik hebben het gevoel dat we een zeer goede vrijdag hebben.'

Pérez houdt positief gevoel na vrijdag

Na een zwakkere periode ziet Pérez het weekend in Monza positief tegemoet. 'Dit is mijn beste vrijdag in een lange tijd geweest', oordeelt Pérez ondanks de crash. 'Dit zorgt absoluut ervoor dat we er in de rest van het weekend goed voor zullen staan. We hebben ook hard gewerkt en we hebben wat verbeteringen gevonden in de auto, dus ik hoop dat we dit morgen en op zondag kunnen laten zien.' Pérez eindigde in 2012 op het podium in Monza met een Sauber, en eindigde sindsdien nooit meer in de top vier. Daar hoopt de coureur op zondag dus verandering in te brengen.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws