Verstappen nog niet blij met afstelling na vrijdag in Monza: 'Moeten nog analyseren welke richting we op moeten gaan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen nog niet blij met afstelling na vrijdag in Monza: 'Moeten nog analyseren welke richting we op moeten gaan'

Verstappen nog niet blij met afstelling na vrijdag in Monza: 'Moeten nog analyseren welke richting we op moeten gaan'

Max Verstappen is nog niet helemaal tevreden over de afstelling van zijn RB19 na de openingsdag van de Grand Prix van Italië. De coureur van Red Bull Racing, die de tweede sessie als vijfde afsloot, probeerde tijdens de trainingen verschillende vleugelstanden en is er nog niet over uit welke richting hij op wil gaan. De rode vlaggen in VT2 hielpen niet mee om een goed beeld te krijgen, maar de regerend wereldkampioen maakt zich geen zorgen over de rest van het weekend.

In Monza begon Verstappen uitstekend aan het weekend door in VT1 de snelste tijd te klokken. De tweede sessie verliep echter een stuk minder voortvarend. De WK-leider werd tijdens zijn snelle ronde op het zachte rubber flink gehinderd door verkeer in de tweede sector en daardoor kon hij geen goed beeld krijgen van de prestaties van zijn bolide. De Nederlander had graag nog een poging willen doen, maar zijn team achtte dit niet nodig. Hoewel het geen vlekkeloze sessie was, kijkt Verstappen toch met een redelijk gevoel terug op de vrijdag.

'Het ging op zich wel redelijk, al werd ik tijdens mijn snelle ronde wat opgehouden door verkeer in sector twee', laat Verstappen aan onder meer Motorsport.com weten. 'In de lange runs konden we vervolgens niet echt veel ronden achter elkaar doen, waardoor je niet helemaal een goed beeld krijgt. Maar goed, uiteindelijk is dat van die longruns voor iedereen hetzelfde', zegt Verstappen, die nog niet helemaal tevreden is over de afstelling van de RB19.

'We hebben vandaag verschillende vleugelstanden geprobeerd. We moeten alleen nog analyseren welke richting we uiteindelijk op moeten gaan. Dat is op Monza soms een beetje lastig om vast te stellen. Het had dus wel iets beter kunnen gaan aan mijn kant. We zijn vooral het gevoel van de langzame naar de snelle bochten nog aan het finetunen', legt Verstappen uit. Ik heb er wel vertrouwen in dat we het uiteindelijk goed voor elkaar krijgen. De tweede vrije training werd zoals gezegd onderbroken door enkele rode vlaggen en dat maakte het lastiger om dingen helemaal goed te kunnen analyseren. We hebben in ieder geval nog wel wat werk te doen.'

Verstappen waagt zich niet aan voorspelling

Er is volgens Verstappen dus nog flink wat ruimte om te verbeteren, maar Ferrari kwam voor eigen publiek prima uit de startblokken. Carlos Sainz zette de SF-23 op zijn verjaardag zelfs helemaal bovenaan. Is Ferrari dit weekend een geduchte tegenstander voor Red Bull? Verstappen durft het niet te zeggen en waagt zich niet aan een voorspelling. 'We moeten eerst nog even afwachten totdat iedereen de motorstanden echt gaat opschroeven. Wij kunnen het zelf natuurlijk beter doen, al is dit zeker niet het einde van de wereld', sluit Verstappen af.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws