Alonso kijkt hoopvol uit naar 2026 ondanks 'lastig te kloppen' Verstappen: 'Heb vertrouwen in mezelf' Formule 1
Formule 1

Alonso kijkt hoopvol uit naar 2026 ondanks 'lastig te kloppen' Verstappen: 'Heb vertrouwen in mezelf'

Alonso kijkt hoopvol uit naar 2026 ondanks 'lastig te kloppen' Verstappen: 'Heb vertrouwen in mezelf'

Fernando Alonso hoopt in de nabije toekomst een bedreiging te kunnen vormen voor Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen weet dat de coureur van Red Bull Racing lastig te verslaan zal zijn, maar dat weerhoudt de Spanjaard er niet van om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Momenteel speelt er veel achter de schermen bij Aston Martin, dat in 2026 tot de top van de Formule 1 wil horen.

Alonso weet nog niet van ophouden en heeft dit jaar een contractverlenging bij Aston Martin getekend. De tweevoudig wereldkampioen hoopt nog altijd zijn gloriejaren te herleven bij de Britse renstal. Vorig seizoen begon nog uitstekend voor de 42-jarige coureur, maar dit jaar is het wat minder voor Aston Martin. Een overwinning lijkt dan ook een stuk verder weg, maar dat betekent niet dat Alonso de hoop op een zege ook opgeeft.

De coureur probeert zich vooral te focussen op de nieuwe reglementen van 2026. Met het nieuwe technisch reglement hoopt Aston Martin natuurlijk een stap te zetten. Alonso is echter op zijn hoede voor één coureur: Verstappen. 'Hij zou onder deze omstandigheden een rivaal zijn, maar ik vertrouw enorm op mezelf', geeft de Spanjaard aan in gesprek met AS. 'Verstappen heeft laten zien dat hij wellicht de enige is die onder dit soort moeilijke omstandigheden op het hoogste niveau blijft presteren. Hij is enorm lastig te verslaan, maar ik heb vertrouwen in mezelf.'

Alonso: 'Soms staat de keeper spits'

Achter de schermen is nog wel het één en ander nodig voor Aston Martin om daadwerkelijk een grote stap te kunnen zetten. Het team uit Silverstone heeft al meerdere ingenieurs van topteams overgehaald om de overstap te maken. In 2021 gaf Lawrence Stroll, de eigenaar van de renstal, ook aan dat de reis naar een competitiever Aston Martin nog vier of vijf jaar zal duren. Dan komt het nieuwe technische reglement dus als geroepen voor de Britse renstal.

'Je moet begrijpen dat je moet investeren, want dan pas krijg je de fabriek en de middelen op topniveau', geeft Alonso aan. 'Dan is er ook goed personeel nodig, dat dezelfde kant op wil.' Momenteel is Aston Martin op zoek naar de juiste formule. De nieuwe werknemers moeten dan ook nog op de juiste manier worden ingepast. 'Soms speelt de keeper in de spits of de verdediger als linksbuiten en kom je daar twee maanden later pas achter', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws