Piastri wil druk zetten op titelfavoriet Red Bull: 'Zullen wel sterker zijn dan de afgelopen weken' Formule 1
Formule 1

Piastri wil druk zetten op titelfavoriet Red Bull: 'Zullen wel sterker zijn dan de afgelopen weken'

Piastri wil druk zetten op titelfavoriet Red Bull: 'Zullen wel sterker zijn dan de afgelopen weken'

Oscar Piastri verwacht dat Red Bull Racing aankomend weekend weer het sterkste team zal zijn. De Oostenrijkse renstal heeft een aantal lastige weken achter de rug, maar de Grand Prix van Spanje lijkt het moment te zijn om het tij te keren. Dat betekent echter niet dat Piastri geen vertrouwen heeft in een goed resultaat voor McLaren op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

McLaren doet sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2023 consistent mee in de strijd om podiumplekken. De goede stappen die de Britse renstal heeft gemaakt leverden uiteindelijk een overwinning op tijdens de Grand Prix van Miami dit seizoen. Lando Norris kwam ook dichtbij in Imola, maar uiteindelijk was het Max Verstappen die de zege pakte. In Canada kon de Britse coureur de overwinning ook ruiken, maar opnieuw was het Verstappen die als eerste over de streep kwam.

Nu de Formule 1 terugkeert naar een circuit met meerdere hogesnelheidsbochten, is het de vraag of McLaren opnieuw zo competitief zal zijn. Bij Piastri is er geen twijfel over de competitiviteit van het team. 'Ik denk dat we nog steeds vertrouwen kunnen hebben', wordt de jonge Australiër geciteerd door Formel1.de. 'Ik zou niet zeggen dat we zwak zijn in het hogesnelheidsbochten, het is gewoon dat de andere teams ons waarschijnlijk een beetje hebben ingehaald. Red Bull zal waarschijnlijk iets sterker zijn dan de afgelopen weken, maar ik denk dat we in het gevecht zullen zitten.'

Piastri heeft constructeurstitel niet uit hoofd gezet

Door de goede prestaties van zowel Norris als Piastri lijkt McLaren een gooi te kunnen doen naar het constructeurskampioenschap. Sergio Pérez scoorde twee weekenden op rij geen punten en in Canada kon Ferrari ook geen punten bijschrijven. 'Het gaat heel zwaar worden en natuurlijk heeft Red Bull een kleine voorsprong. Ik weet niet hoe ver we achter Ferrari staan, maar we hebben wat punten van ze afgepakt, dus ik denk dat we zeker in het gevecht zitten. We moeten echter wel iets groots doen kampioen te worden.'

CEO Zak Brown weet wat er nodig is om een kampioensteam te smeden. 'Als je naar Red Bull kijkt de afgelopen jaren, hebben zij de snelste auto gehad. Ze hadden de minste bandenslijtage. Ze hadden de beste pitstops. Ze hadden het complete pakket om regelmatig te winnen.' De Amerikaan ziet dat McLaren ook snel die hoogtes kan bereiken. 'We staan op het punt om dat te halen. Het gaat erom dat we overal een beetje beter worden', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws