Alonso onthult opvallende fout bij Aston Martin: 'Dacht vijftig ronden dat we om P10 streden' Formule 1
Formule 1

Alonso onthult opvallende fout bij Aston Martin: 'Dacht vijftig ronden dat we om P10 streden'

Alonso onthult opvallende fout bij Aston Martin: 'Dacht vijftig ronden dat we om P10 streden'

Fernando Alonso eindigde in Monaco op de elfde plaats en pakte zodoende dus geen punten, maar door een misverstand was de tweevoudig wereldkampioen er de halve race van overtuigd dat hij op de tiende plaats reed en dus het laatste puntje mee naar huis zou nemen. Niets bleek echter minder waar en na afloop kon de Aston Martin-coureur er de humor wel van inzien.

Door de rode vlag in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco konden de coureurs gratis van bandencompound wisselen en daardoor hoefde niemand nog een verplichte pitstop te maken tijdens de race. Het betekende echter wel dat iedereen vrijwel de hele race zijn banden aan het managen was. Er vormden zich meerdere treintjes, zo ook achter de vanaf P14 gestarte Alonso, die daarmee vooral teamgenoot Lance Stroll leek te helpen.

Alonso in de war, al het werk voor niets

De Spanjaard lag op dat moment zelf buiten de punten en door een gat te laten vallen kon zijn teamgenoot een gratis pitstop maken. Maar toen Stroll voor zijn neus wegviel dacht de wereldkampioen van 2005 en 2006 opmerkelijk genoeg dat zijn eigen gevecht weer ergens om ging. 'Ik was in de war. Lance (Stroll, red.) lag voor me na zijn pitstop. Het team zei: oké, we zijn verzekerd van de tiende plaats', begint Alonso bij Formel1.de zijn verhaal.

'Maar toen kreeg Lance een lekke band en dacht ik dat ik de verantwoordelijkheid had om op hele oude banden een punt binnen te slepen. Ik dacht dus vijftig ronden lang dat we om de tiende plaats streden', wijst Alonso op de foute informatie van zijn team, want in werkelijkheid reed Pierre Gasly namelijk op de tiende plek. 'En toen ik de finishlijn passeerde, vertelde het team me dat ik elfde was geworden. Het was dus stress om niks, maar het hield me wel wakker', sluit Alonso af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws