Horner ging verhaal halen bij Albers: 'Hij probeerde me te intimideren' Formule 1
Formule 1

Horner ging verhaal halen bij Albers: 'Hij probeerde me te intimideren'

Horner ging verhaal halen bij Albers: 'Hij probeerde me te intimideren'

De Telegraaf kwam aan het begin van het seizoen met het grote nieuws dat er een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag was ingesteld tegen Christian Horner. De 50-jarige Brit moest voor zijn positie vrezen, maar staat nog altijd aan het hoofd van Red Bull Racing. In Monaco zocht Horner voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers op.

Red Bull had in Monaco een zeer moeizaam weekend. Met name op zaterdag ging het verkeerd: Sergio Pérez vloog er in Q1 al kansloos uit, terwijl Max Verstappen in Q3 op de zesde plek bleef steken. 'Het duurde heel lang voor hij bij jullie (Viaplay, red.) was voor de interviews', zegt Erik van Haren in de Formule 1-podcast van De Telegraaf tegen Albers over Verstappen. 'Hij had zich even omgekleed, en misschien even stoom afgeblazen, maar daarna nam hij uitgebreid de tijd voor iedereen, en ook voor de schrijvende pers', zo prijst Van Haren de professionele instelling van de wereldkampioen.

Horner gaat confrontatie aan

Albers woont in Monaco, en was in het raceweekend dus ook aanwezig in de paddock. Dat was Horner niet ontgaan. 'Ik stond even te wachten, en toen miste ik het hoogtepunt van mijn weekend: in mijn rug ging Christian Horner naar Christijan Albers! Dat heb ik dus helemaal gemist', lacht Van Haren. 'Ik begreep dat jullie gesprek wat vurig begon.' Albers beaamt dat, maar geeft aan dat uiteindelijk alles in orde was tussen beide Christians. 'Daarna werd het wel redelijk goed uitgesproken, en ik heb hem ook nog gesproken op de grid. Hij baalde natuurlijk van The Daily Mail, dat allerlei quotes uit onze podcast oppakt.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Horner ging verhaal halen bij Albers: 'Hij probeerde me te intimideren'
Peter Bayer, Bruno Famin, Alessandro Alunni Bravi, en Christian Horner staan de pers te woord.

'Het gaat natuurlijk over zijn situatie van een paar maanden geleden. Ik vraag me dan wel af of het hem dan zo hoog gezeten heeft, want er zijn mensen die veel verder zijn gegaan dan jij', zegt Van Haren tegen Albers. 'Ik vond je kritiek ook wel terecht. Je hebt ook dingen gezegd, die in zijn voordeel waren, maar die vergaten ze toevallig te vertalen in Engeland. Het zat hem blijkbaar wel hoog, maar het pleit dan wel voor hem dat hij het in je gezicht zegt en dat hij het je vertelt.'

Intimidatie

Albers vertelt vervolgens hoe het gesprek met de Red Bull-teambaas verliep. 'In het begin had hij wel het gevoel dat hij me kon intimideren. Dat werkte niet helemaal', vertelt de oud-coureur, die niet terugdeinsde. 'Ik zei ook tegen hem: je kunt niet jouw probleem mijn probleem maken. Die Engelse pers wil iedereen in Engeland gewoon opvreten en de kop eraf hakken. Ze pakken overal waar ze quotes kunnen vinden stukjes eruit, en dat blazen ze op. Uiteindelijk was het zand erover en zijn we doorgegaan. Ik heb hem op de grid ook nog een vraag gesteld, en het was verder allemaal oké.'

'Mijn verdiensten zijn niet in de Formule 1, dus ik zeg wat ik denk, en ik neem geen blad voor de mond', zo verklaart Albers dat hij van zijn hart geen moordkuil maakt. 'Je mag wel zeggen waar het op staat, en ik heb ook gezegd: in elke situatie in de wereld wordt iemand op non-actief gezet, maar blijkbaar in deze situatie niet. Er zijn altijd twee verhalen, en dit is ook nog niet afgelopen, want er komt ook nog een staartje aan, want die partij gaat ook nog verder hiermee', weet Albers.

Van Haren bevestigt dat, en deelt de laatste details over de zaak. 'Ja, ze zijn in hoger beroep gegaan. Die uitslag wordt snel verwacht. Het zou me niks verbazen als Horner dan ook vrijgepleit wordt, maar de verwachting is wel dat zij dat door gaat zetten, maar dat gaat wel een hele tijd duren.' Albers besluit zich ditmaal toch maar afzijdig te houden. 'Dat is ook ons probleem niet meer, dat moeten ze zelf uitzoeken', zegt Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws