Tung kritisch op Hamilton: 'Team zou je dat niet moeten hoeven vertellen' Formule 1
Formule 1

Tung kritisch op Hamilton: 'Team zou je dat niet moeten hoeven vertellen'

Tung kritisch op Hamilton: 'Team zou je dat niet moeten hoeven vertellen'

Ho-Pin Tung begrijpt de kritiek die Lewis Hamilton in Monaco kreeg wel. De zevenvoudig wereldkampioen had volgens kenners moeten weten dat zijn outlap belangrijk was en daar sluit Tung zich volledig bij aan. De 41-jarige coureur uit Velp denkt overigens niet dat het iets had uitgemaakt, Max Verstappen was volgens Tung sowieso wel voor de Brit gebleven.

Omdat Visa Cash App RB-coureur Yuki Tsunoda een bijzonder groot gat naar zijn voorgangers liet vallen, kreeg Hamilton een uitgelezen kans om iets te proberen. De Mercedes-coureur kon al snel een gratis pitstop maken en zou op veel verser rubber wellicht nog kunnen proberen om Verstappen te passeren. Red Bull reageerde echter direct en haalde de Nederlander een ronde later naar binnen. De regerend wereldkampioen bleef zijn titelrivaal van 2021 uiteindelijk zelfs vrij gemakkelijk voor.

Hamilton liet vervolgens zijn onvrede over de boordradio blijken en de Brit vroeg zich af waarom zijn team hem niet even had verteld dat hij moest pushen in zijn outlap om mogelijk voor Verstappen te kunnen komen. Dat kwam de zevenvoudig wereldkampioen op de nodige kritiek te staan. 'Dat Hamilton kritiek kreeg omdat hij niet wist dat zijn outlap belangrijk was, zoals hij dat zelf zei, vond ik wel een beetje terecht', schrijft Tung in zijn nabeschouwing voor NU.nl. 'In Monaco is je outlap altijd zeer belangrijk. Het team zou je dat niet hoeven moeten vertellen. Overigens denk ik niet dat hij voor Verstappen had kunnen komen, maar hij had wellicht iets dichterbij kunnen komen.'

Verstappen kon niets uithalen met de RB20

Door de fout van Hamilton, kon Verstappen vrij eenvoudig voor de Brit weer de baan opkomen en met veel verser rubber kon de drievoudig wereldkampioen juist de aanval op George Russell openen. Toch had Tung al snel door dat Verstappen zijn Britse opponent niet zou passeren. 'Hoewel Verstappen na zijn stop in een rap tempo naar Russell toereed, had ik door de body language van de auto al wel in de gaten dat Verstappen hem waarschijnlijk niet zou inhalen. De auto gleed over het asfalt en je zag dat Verstappen heel hard moest werken om zijn auto onder controle te houden', aldus Tung. 'We keken naar een klassiek weekend in Monaco, waarbij de spectaculaire kwalificatie van zaterdag voor een groot deel de uitslag van de race bepaalde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws