Alonso op zijn plek bij Aston Martin: 'Je hebt de visie en ambitie van Lawrence Stroll nodig' Formule 1
Formule 1

Alonso op zijn plek bij Aston Martin: 'Je hebt de visie en ambitie van Lawrence Stroll nodig'

Alonso op zijn plek bij Aston Martin: 'Je hebt de visie en ambitie van Lawrence Stroll nodig'

Fernando Alonso denkt dat er geen enkel ander team is dat de visie van Aston Martin heeft. De coureur is van mening dat andere renstallen ook een stap naar de top hadden kunnen zetten, maar dat Aston Martin het enige team is dat de juiste organisatie heeft om dat te doen. De rijder die afgelopen weekend als derde over de streep kwam, denkt dan ook dat hij dit seizoen nog voor een overwinning kan strijden. Zeker als het team de auto blijft ontwikkelen.

Alonso maakte voor dit seizoen de overstap naar Aston Martin. De Spanjaard is van mening dat ook Alpine de stap naar de top had kunnen zetten. 'Ik denk dat je de visie en ambitie van Lawrence Stroll, of onze leiding en ons management nodig hebt, omdat de kansen er zijn voor iedereen', geeft Alonso aan bij Autosport. 'Maar het lijkt erop dat slechts één team bereid is om alles te doen wat nodig is om te winnen. En ik ben er trots op deel uit te maken van deze organisatie.'

Toch wil Alonso zich niet neerleggen bij de derde plek in Bahrein. De tweevoudig wereldkampioen verwacht namelijk dat hij dit seizoen ook kan strijden voor de overwinning. 'Ik zou zeggen van wel, want als je in de eerste race op P3 staat, zijn er nog 22 kansen dit seizoen. Zelfs vorig jaar herinner ik me dat we in Canada een natte kwalificatie hadden. Toen stonden we op de eerste startrij. Weet je, er kan van alles gebeuren in 22 races met verschillende omstandigheden en ik zal mijn best doen om de kans te grijpen.'

Alonso: 'Moesten 95 procent van de auto veranderen'

Het eerste resultaat is dus bemoedigend voor het team van Aston Martin. Alonso weet echter ook dat er nog meer aan zit te komen. 'Dit is niet de definitieve auto', geeft de man uit Oviedo aan. Om de auto van afgelopen weekend te ontwikkelen, was niet makkelijk. 'Red Bull of Ferrari hebben meer van dezelfde vormen behouden. Ze hebben gewoon de puntjes op de i gezet en perfectioneerden die goede basislijn die ze hadden. Voor ons was het veel moeilijker. We moesten 95 procent van de auto veranderen', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws