Alonso spreekt van 'positieve en constructieve' reactie wedstrijdleiding na kritiek Formule 1
Formule 1

Alonso spreekt van 'positieve en constructieve' reactie wedstrijdleiding na kritiek

Alonso spreekt van 'positieve en constructieve' reactie wedstrijdleiding na kritiek

Fernando Alonso zegt positieve reacties te hebben gehad op zijn kritiek op het overschrijven van baanlimieten. Zoals al vaker dit jaar ging het in Austin ook weer mis: enkele van zijn collega's haalden de eerste bocht niet en schoten wijd, om daar vervolgens voordeel uit te halen. Volgens de Spanjaard, die benadrukt dat hij niet gefrustreerd is, is men hard op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Elke keer dat het weer misgaat in de eerste ronde stapt de Alpine-coureur naar de wedstrijdleiding om een hartig woordje met ze te spreken. De stewards en Michael Masi staan zeker open voor zijn perspectief, geeft hij vrij: 'De antwoorden zijn altijd zeer constructief en positief. We willen namelijk allemaal zo eerlijk mogelijk racen en dit soort problemen wegwerken.'

'Soms is het niet alleen de schuld van de coureurs, maar van de lay-out van het circuit', voegt hij daaraan toe. Op sommige circuit schiet je immers makkelijker wijd. Zo is bocht 1 op Sochi Autodrom een bocht die je heel makkelijk mist, terwijl er circuits zijn waarin de baanlimieten duidelijker uitgestippeld zijn. Alonso begrijpt dus dat er niet één schuldige aan te wijzen is voor het probleem.

Alonso: 'Verwar het niet met frustratie'

Alonso bij Motorsport.com: 'Verwar het niet met frustratie. Het is gewoon een poging om het racen eerlijk te maken en een goede show te geven aan de mensen op de tribunes en achter de TV.' Het is dus beslist geen campagne die hij voert tegen de wedstrijdleiding omdat hij baalt van de verloren plekken. De tweevoudig wereldkampioen wil simpelweg dat er eerlijk geracet wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws