Alonso tevreden over auto: 'Ik denk dat we de situatie nu onder controle hebben' Formule 1
Formule 1

Alonso tevreden over auto: 'Ik denk dat we de situatie nu onder controle hebben'

Alonso tevreden over auto: 'Ik denk dat we de situatie nu onder controle hebben'

Fernando Alonso is erg tevreden met zijn auto. In Baku waren beide Alpine-coureurs enorm snel, en dat leverde het team een dubbele puntenfinish op. Naast kleinere achtervleugels kwam dat door verbeteringen aan de Renault-motor volgens de Alpine-coureur. Volgens de Spanjaard is er veel veranderd aan de auto, maar hebben ze de situatie nu onder controle.

De twee Alpine-coureurs waren de snelste op het rechte stuk in Baku, wat vooral te danken was aan de kleine achtervleugel die speciaal voor Azerbeidzjan was gemaakt. Alonso prijst ook de Renault-motor met split-turbo, die volledig opnieuw is ontworpen voor het Formule 1-seizoen van 2022.

'We zijn beter en hebben meer vermogen, daarom zijn we sterk op circuits als deze', zei de Spanjaard na de race in Baku. 'Vorig jaar hadden we grote problemen hier in Azerbeidzjan en dit jaar waren we competitief, dus ik denk dat we een hele grote stap voorwaarts hebben gemaakt', aldus een tevreden Alonso tegen Formel1.

Betrouwbaarheidsproblemen bij Alonso lijken voorbij

Alonso had echter aan het begin van het seizoen te kampen met betrouwbaarheidsproblemen. Hij worstelde in zowel Bahrein als Saoedi-Arabië, en ook tijdens de kwalificatie in Australië kampte hij met problemen. Anders had hij poleposition kunnen veiligstellen, vond de Spanjaard zelf.

Alpine gebruikte de slechte kwalificatie tijdens zijn thuisrace in Spanje om de hele aan krachtbron te veranderen. Dit leidde tot een gridstraf in de zesde race van het seizoen, waardoor Alonso achteraan de grit moest starten. 'Betrouwbaarheid was een probleem aan het begin van het jaar, en ik heb al mijn vierde motor in acht races', analyseert hij. ' Ik denk dat we de situatie nu onder controle hebben. We zijn tevreden. We hebben het concept en de lay-out veranderd. Dus eigenlijk hebben we alles veranderd en de motor loopt goed. Dus ik ben blij met de prestaties van het team', aldus de Alpine-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws