Webber: 'Verstappen heeft voldoende stootkracht om sterker te zijn dan Pérez' Formule 1
Formule 1

Webber: 'Verstappen heeft voldoende stootkracht om sterker te zijn dan Pérez'

Webber: 'Verstappen heeft voldoende stootkracht om sterker te zijn dan Pérez'

Mark Webber denkt dat Max Verstappen nog altijd de betere papieren heeft dan teamgenoot Sergio Pérez om wereldkampioen te worden. De Mexicaan heeft de afgelopen weken laten zien dat hij uitstekend in vorm is en hij heeft daarbij ook de tweede plaats in het wereldkampioenschap overgenomen van Charles Leclerc. Webber denkt dat Red Bull Racing blij is dat het team in deze positie zit. De Australiër weet dat zijn voormalige renstal twee coureurs nodig heeft om Ferrari te bestrijden.

Verstappen lijkt de onbetwiste nummer één te zijn binnen het team van Red Bull. Tijdens de Grand Prix van Spanje werd hij voorbij gelaten door Pérez, waardoor de Nederlander uiteindelijk de race wist te winnen. Ook in Azerbeidzjan mocht de drievoudig racewinnaar niet vechten met Verstappen. Vanuit verschillende hoeken is er kritiek geweest op de teamorders bij Red Bull, aangezien Pérez dit jaar de snelheid lijkt de hebben om Verstappen bij te houden.

Webber ziet ook dat Pérez veel progressie heeft geboekt ten opzichte van afgelopen seizoen. Desondanks zou de voormalig Red Bull-coureur zijn geld nog steeds zetten op Verstappen. 'Natuurlijk rijdt Pérez briljant sinds de nieuwe reglementen zijn ingegaan', vertelt Webber bij Channel 4. 'Hij is oprecht heel erg snel en hij heeft Max op meerdere momenten echt onder druk weten te zetten. Toch zijn er nog voldoende circuits waar Max voldoende stootkracht heeft om sterker te zijn dan Pérez.'

Webber: 'Red Bull heeft Pérez nodig in die positie'

Ondanks dat Verstappen de nummer e´én lijkt te zijn bij de Oostenrijkse renstal, denkt Webber dat Pérez een belangrijke rol heeft in de titelstrijd. De voormalig coureur weet dat Red Bull geen interne strijd voert, maar een strijd tegen het team van Ferrari. 'Red Bull heeft Pérez nodig in die positie. We moeten niet vergeten dat ze tegen Ferrari racen. Ze hebben gewoon twee coureurs nodig in dat gevecht, want ze weten dat ze het opnemen tegen twee andere coureurs', aldus Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws