Alonso toonde zijn enorme ervaring in gevecht met Pérez: 'Maakte het extra interessant' Formule 1
Formule 1

Alonso toonde zijn enorme ervaring in gevecht met Pérez: 'Maakte het extra interessant'

Alonso toonde zijn enorme ervaring in gevecht met Pérez: 'Maakte het extra interessant'

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, prijst Fernando Alonso voor het nemen van 'ongebruikelijke' lijnen in zijn strijd met Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van São Paulo. Alonso werd het laatste deel van de race achtervolgd door de Red Bull Racing-coureur, maar wist hem lange tijd achter zich te houden. Het gevecht eindigde in een werkelijke fotofinish, gewonnen door Alonso met een verschil van 0,053 seconden.

De strijd tussen Alonso en Pérez ging om de derde plaats. Hoewel de Spanjaard, na lang te hebben gevochten, werd ingehaald door Pérez, slaagde hij erin om in de laatste ronde zijn podiumplek terug te veroveren. Dit leverde een spannend gevecht op voor zowel de fans als beide teams. 'Het was een interessant gevecht in de laatste paar ronden. Het is duidelijk dat hoe dichter je bij het einde van de race komt, hoe spannender het wordt. Het was een aangrijpend gevecht', geeft de teambaas van Aston Martin toe tegenover Motorsport.com.

Pérez had de snellere auto

Pérez was een van de snelsten op het circuit van Interlagos, en Alonso moest hard vechten om hem achter zich te houden. Volgens Krack deed de Spanjaard dit door merkwaardige racelijnen te nemen. 'Je kon zien dat hij een paar lijnen nam die misschien een beetje ongebruikelijk waren. Maar Sergio daarachter moest hetzelfde doen,' legt hij uit.

Deze tactiek van de Aston Martin-coureur maakte het gevecht volgens Krack alleen maar leuker om naar te kijken. 'Eigenlijk zag je de interessante dynamiek die zich daar ontwikkelde - iedereen probeerde zijn banden te beheren om sterk te zijn in de delen waar je kunt inhalen. Dit gevecht was echter anders en dat maakte het extra interessant,' vertelt hij.

Bakken vol ervaring

Het is niet de eerste keer dat Alonso deelneemt aan een zenuwslopend gevecht op de baan. De wereldkampioen heeft bakken vol ervaring als het gaat om racen. 'Je zag die enorme ervaring,' concludeert Krack. 'Je zag het aan de manier waarop Alonso zijn spel daar speelde tegen iemand die op papier een snellere auto had', voegt hij hieraan toe.

Dankzij al deze ervaring wist de Spaanse coureur volgens Krack precies hoe hij de situatie moest aanpakken. 'Toen we voor de laatste keer over het rechte stuk naar bocht 4 gingen, denk ik dat Fernando het heel goed voorbereidde vanaf het uitkomen van bocht 1 en bocht 2, en erin slaagde om hem in te halen.' Uiteindelijk was het dus Alonso die als derde over de finishlijn kwam, en moest Pérez genoegen nemen met een vierde plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws