Russell onzeker na moeilijk weekend in Brazilië: 'Red Bull het meest competitief' Formule 1
Formule 1

Russell onzeker na moeilijk weekend in Brazilië: 'Red Bull het meest competitief'

Russell onzeker na moeilijk weekend in Brazilië: 'Red Bull het meest competitief'

Russell is op zoek naar waar het misging bij Mercedes afgelopen weekend in Brazilië. De jonge Brit moest, na een al moeilijke race, de auto parkeren en scoorde dus geen punten voor het team. Ook zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, behaalde niet het gewenste resultaat en eindigde op de achtste plaats.

Russell had meer gehoopt van de race in Brazilië. 'Het is een lastig weekend om te begrijpen', zei hij tegen Motorsportweek. 'Ik had relatief hoge verwachtingen en had gewoon totaal geen tempo', voegt hij hieraan toe. Het ging het hele weekend al slecht bij de Duitse renstal. In de vrije trainingen zette het team slechte resultaten neer en dit tekort aan performance bleef tot en met de hoofdrace op zondag aanhouden.

Russell kan maar niet begrijpen waarom het juist dit weekend zo slecht ging. 'Het is dezelfde auto als de afgelopen vijf races, dus er is duidelijk iets mis met de banden', concludeert de Brit. Ook had het team de pech dat dit weekend met het sprintraceformat werd gereden. 'Als je het in een sprintraceweekend mis hebt, kun je die problemen niet goedmaken', aldus de Britse coureur.

Wat deed Mercedes verkeerd? 

De Mercedes-coureur had tijdens de race vooral last van bandendegradatie, met banden die telkens weggleden. Hoe dit komt, is nog maar de vraag. 'We maakten de keuze om wat meer downforce te gebruiken. Als je meer downforce gebruikt, is het de bedoeling dat je snelheid wint in de bochten, dat je de banden onder controle houdt, en dat was niet het geval. We hadden geen voordeel, we hadden alleen de negatieve kanten', legt Russell uit.

Mercedes zal zich nu gaan focussen op de toekomst. De eerste stap zal gezet worden in Las Vegas, waar het team een totaal andere achtervleugel zal gaan gebruiken. 'Ik verwacht dus niet dat we de snelste zullen zijn', vertelt Russell wijzend op de veranderingen aan de bolide van Mercedes. De coureur heeft hoe dan ook weinig hoop. 'Red Bull is nog steeds het meest competitief, maar het zal me verbazen als het zo slecht is als dit', geeft hij toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws