Alonso wil dat Alpine dezelfde progressie boekt als Mercedes: 'Zal niet zo makkelijk zijn' Formule 1
Formule 1

Alonso wil dat Alpine dezelfde progressie boekt als Mercedes: 'Zal niet zo makkelijk zijn'

Alonso wil dat Alpine dezelfde progressie boekt als Mercedes: 'Zal niet zo makkelijk zijn'

Fernando Alonso hoopt dat Alpine snel gaat beginnen aan de ontwikkeling van de auto voor 2023. De coureur van de Franse renstal ziet dat de auto op alle vlakken nog verbeterd kan worden. Alonso weet dat het voor een team als Alpine een stuk lastiger zal zijn dan voor een team als Mercedes. De tweevoudig wereldkampioen ziet dat Mercedes wel de organisatie heeft om snel grote veranderingen door te voeren, en dat de Duitse renstal dit ook al gedaan heeft.

Mercedes heeft vergeleken met het begin van het seizoen een grote stap voorwaarts gezet. Alonso hoopt dat Alpine ook een dergelijke stap kan zetten, en daar heeft het team ook al een plan voor opgesteld. 'Ik denk alleen dat het voor ons niet zo makkelijk zal zijn', wordt de Spanjaard geciteerd door Motorsport.com. 'Mercedes is een ontzettend groot team en iedereen wist dat ze vroeg of laat terug zouden slaan. Wij hebben een programma voor verschillende termijnen om zo veel mogelijk progressie te boeken.'

'We moeten wat dat betreft vroeg beginnen aan de auto voor volgend jaar, zodat we daar geen compromissen in hoeven te sluiten', vervolgt de Alpine-coureur. Alonso weet dat teams als Red Bull Racing en Ferrari wel al de capaciteiten hebben om te starten met de 2023-bolide. Bovendien zullen ze ook de huidige auto's ook blijven doorontwikkelen. 'De grote teams gaan nu al beginnen aan de nieuwe auto en ze kunnen tegelijkertijd de huidige bolide blijven verbeteren. Voor andere teams is dat lastiger.'

Alonso: 'We moeten overal verbeteren'

Alonso had gehoopt op een beter 2022-seizoen. Door veel pech heeft hij nu niet het puntenaantal die hij graag had gezien. Bovendien moet de auto ook op andere vlakken nog verbeteren. 'De langzame bochten zijn op dit moment niet ons sterkste punt. We zagen dat bijvoorbeeld in Baku, een circuit met veel langzame bochten, dat bepaalde auto’s erg sterk waren. AlphaTauri werd vijfde en ook Aston Martin was erg sterk. Ik denk daardoor dat er niet één zwakke plek is die we moeten oplossen, we moeten overal verbeteren', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws