Alonso wil van geen wijken weten voor talenten: 'Ik ben nog steeds snel' Formule 1
Formule 1

Alonso wil van geen wijken weten voor talenten: 'Ik ben nog steeds snel'

Alonso wil van geen wijken weten voor talenten: 'Ik ben nog steeds snel'

Fernando Alonso is het racen in de koningsklasse van de sport absoluut nog niet zat. De Spanjaard ziet dat hij de snelheid nog heeft en gaat binnenkort met het team van Alpine om de tafel zitten om te kijken of er de mogelijkheid is om langer door te gaan samen. De meervoudig wereldkampioen is ervan overtuigd dat er kansen liggen voor het volgende seizoen, en dus hoopt hij er nog bij te zijn.

Tegenover Motorsport.com laat Alonso weten zeker te willen praten over een verlenging. 'In de komende weken of wanneer dan ook, zal ik met het team rond de tafel gaan zitten en kijken wat hun verwachtingen zijn. En, wat is de volgende stap in het project? Ik voel me gelukkig. Ik voel me thuis bij Alpine. Maar niets is 100% gegarandeerd', zo weet hij dat er geen zekerheid is dat hij ook volgend jaar bij het voormalige Renault rijdt.

Van de inmiddels 41-jarige Alonso wordt gedacht dat hij de ontwikkeling van coureurs als Oscar Piastri in de weg zit, maar daar denkt hij zelf anders over bij de NOS. 'Ik zie het anders. In de motorsport draait alles om de stopwatch. De hamvraag is: ben je nog snel genoeg en kun je het nog? Als je traag bent en slecht presteert, dan blokkeer je de weg voor opkomende talenten. Dan moet je wijken. Ik ben nog steeds snel. Het zijn de andere bestuurders die de deur moeten sluiten voor vers bloed.'

Blik op 2023

De Spanjaard heeft dan ook grote plannen voor het seizoen 2023, ondanks dat hij nog geen contract heeft. 'Ik wil dat we snel beginnen met het ontwerpen van die auto. Dat is een dilemma. U wilt een nieuwe bouwen, maar u wilt ook de huidige verbeteren. Het is hinken op twee gedachten. We vechten niet voor overwinningen en ik denk niet dat het snel beter zal worden. Vijfde eindigen, zoals in Silverstone, is als winnen voor ons. Ons doel is 2023. Dan moeten we een betere auto hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws