Steiner uitermate tevreden met budgetlimiet en technische reglementen Formule 1
Formule 1

Steiner uitermate tevreden met budgetlimiet en technische reglementen

Steiner uitermate tevreden met budgetlimiet en technische reglementen

Günther Steiner denkt dat de goede gevechten op de baan grotendeels te danken zijn aan de budgetlimiet van dit seizoen. Tijdens de Grands Prix van Groot-Brittannië en Oostenrijk waren er meerdere gevechten op het circuit, en de teambaas van Haas denkt dat de bestuursorganen van de Formule 1 en de kijkers blij zijn met deze gevechten. Steiner denkt bovendien dat de technische reglementen ervoor hebben gezorgd dat het lastiger is om performance te vinden door middel van upgrades.

Steiner is sinds het begin van het seizoen al een tegenstander van het verhogen van het budgetplafond. De teambaas is nog altijd blij met de limiet die de Formule 1 heeft geïntroduceerd. 'We zien momenteel heel erg veel gevechten', wordt Steiner geciteerd door Motorlat. 'Dit zijn in de meeste gevallen goede gevechten op de baan. Dat komt naar mijn mening door de budgetlimiet. We hebben een succesvolle regel geïntroduceerd, en we moeten ons aan dit principe vasthouden.'

'Het moet niet de intentie te zijn om weer terug te gaan naar het verleden, toen geld spenderen zorgde voor overwinningen en het kampioenschap', vervolgt de Italiaan. Naar eigen zeggen is niet alleen Steiner blij met de gevechten op de baan, maar zijn ook de FOM en de Formule 1-fans tevreden met deze veranderingen ten opzichte van de voorgaande jaren. 'Ik denk dat de FOM, als je kijkt naar de race op Silverstone, blij moet zijn. Voor de kijkers was het ook fantastisch. Het budgetplafond is daar een onderdeel van.'

Steiner tevreden met technisch reglement

Niet alleen het budget werd onderworpen aan de veranderende reglementen, ook de auto's zijn veel veranderd. Hierdoor ziet de Haas-teambaas dat upgrades niet altijd het gewenste effect hebben. 'Het ligt natuurlijk niet alleen aan de budgetlimiet, het ligt ook aan de technische reglementen. Ik denk dat alles net wat moeilijker is, aangezien de upgrades die men brengt niet de performance geven die ze vroeger wel gaven. We moeten dus stellen dat deze technische reglementen heel goed zijn', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws