Alonso wil fouten Red Bull afstraffen: 'Ene keer is het een slechte pitstop, andere keer de versnellingsbak' Formule 1
Formule 1

Alonso wil fouten Red Bull afstraffen: 'Ene keer is het een slechte pitstop, andere keer de versnellingsbak'

Alonso wil fouten Red Bull afstraffen: 'Ene keer is het een slechte pitstop, andere keer de versnellingsbak'

Fernando Alonso weet dat er nog altijd voldoende kansen zijn om een overwinning te boeken tijdens het huidige seizoen, ondanks dat Red Bull Racing momenteel onverslaanbaar lijkt. De Oostenrijkse renstal was in Bahrein al dominant en datzelfde gold voor de race in Jeddah. Desondanks zag Alonso dat het gat minder groot was en dat Max Verstappen kampte met betrouwbaarheidsproblemen. Als hij en teamgenoot Sergio Pérez een slechte dag hebben, wil Alonso degene zijn die ervan profiteert.

Voor het tweede Grand Prix-weekend op rij stond de man uit Oviedo op het podium. Opnieuw was de afstand naar Red Bull groot, maar minder groot dan op het Bahrain International Circuit, meent de coureur. 'Ik denk dat als ze in Bahrein hadden doorgedrukt, ze met een veel grotere voorsprong hadden gewonnen', wordt Alonso geciteerd door The Race. 'En hier lagen ze ook weer ver voor, ze waren zeker onaantastbaar, maar het zat iets dichter bij elkaar. Dus dat was goed.'

Er was bij Alonso mogelijk ook heel even het gevoel dat hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië kon winnen. De coureur van Aston Martin kwam namelijk een stuk beter van zijn plek dan Pérez. 'We leidden de race, dus we hebben de eerste foto van Aston Martin die het veld van de Formule 1 leidt voor twee ronden en hopelijk is dat niet de laatste keer.' Een paar ronden later ging de Mexicaan voorbij aan Alonso, die al een moeilijkere race tegemoet ging door een tijdstraf van vijf seconden.

Alonso wil kapitaliseren op problemen bij Red Bull

Momenteel lijkt Red Bull schier onverslaanbaar. De betrouwbaarheid laat soms wat te wensen over en daar liggen volgens Alonso dan ook de kansen. 'We hebben wat hulp van hen nodig. Maar het zal uiteindelijk gebeuren, want ze kunnen niet altijd als eerste en tweede eindigen. Op een dag zal er een mislukte pitstop zijn, op een andere dag is het een kapotte versnellingsbak. In die races moeten we onze kansen grijpen', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws