Hill voorspelt zware kluif voor Verstappen: 'Pérez gaat niet vermorzeld worden' Formule 1
Formule 1

Hill voorspelt zware kluif voor Verstappen: 'Pérez gaat niet vermorzeld worden'

Hill voorspelt zware kluif voor Verstappen: 'Pérez gaat niet vermorzeld worden'

Damon Hill denkt dat Max Verstappen een zware kluif zal hebben aan teamgenoot Sergio Pérez. De man uit Guadalajara kende een uitstekende race in Saoedi-Arabië waarin hij de tweevoudig wereldkampioen op afstand wist te houden. Desondanks verwacht Hill dat Verstappen in een rechtstreeks duel met Pérez er met het wereldkampioenschap vandoor zal gaan.

De dominantie van Red Bull in Jeddah zag Hill al van mijlenver aankomen. Desondanks was er nog wel iets dat de enkelvoudig wereldkampioen wist te verrassen. 'We hadden wel verwacht dat Red Bull het zo goed zou doen, maar ik had niet verwacht dat Pérez zo goed zou zijn met Verstappen die in zijn nek hijgde', zegt Hill bij de F1 Nation-podast. 'Hij is geweldig met die druk omgegaan. Het zag er makkelijk uit, maar hij weet hoeveel Max gaat pushen.'

Hiermee is de Mexicaan zijn teamgenoot tot op één punt genaderd in het wereldkampioenschap. 'Aan het begin van vorig jaar was Checo ook al competitief. Toen het seizoen steeds verder vorderde, had Pérez steeds meer moeite om bij te blijven. Dus het is de vraag hoe het nu gaat aflopen.' Hill denkt wel dat Verstappen het zwaar zal krijgen. 'Hij is sterk genoeg om met de druk die bij Red Bull komt kijken om te gaan. Jonge coureurs, die Red Bull wel vaker introduceert, worden echt vermorzeld door Max. Dat gaat bij Pérez niet gebeuren.'

Hill: 'Pérez heeft niet de meedogenloosheid'

Vorig jaar werd e goede vorm van Pérez beloond met een nieuw contract. Na de zege in Jeddah zal het geloof bij de coureur toenemen dat hij echt kan strijden om de titel. Hill denkt dat Red Bull dat wel toestaat, maar Verstappen niet. 'Ik denk wel dat Horner en Marko een eerlijke kans gaan geven aan Pérez, maar ik denk ook dat ze willen dat Max wint. Dat gaat ook wel gebeuren, want Checo heeft niet de snelheid en meedogenloosheid die Max wel heeft', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws