Tsunoda verrast over tempo in Jeddah: 'Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht' Formule 1
Formule 1

Tsunoda verrast over tempo in Jeddah: 'Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht'

Tsunoda verrast over tempo in Jeddah: 'Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht'

AlphaTauri zet de tegenvallende start van het 2023-seizoen door en blijft puntloos in het klassement na het tweede raceweekend van het seizoen. Coureur Yuki Tsunoda spreekt van frustratie bij het gehele team, maar ziet ook positieve dingen voortkomen uit het weekend. Zo was het tempo van de AT04 beter dan hij aanvankelijk had verwacht, meldt hij bij Motorsport.com.

AlphaTauri werd in Bahrein met de neus op de feiten gedrukt. Teambaas Franz Tost en coureurs Tsunoda en Nyck de Vries moesten accepteren dat de AT04 niet naar behoren presteerde. Het was een zure ontdekking, want de Italiaanse renstal had gehoopt om in 2023 de teleurstelling van 2022 goed te maken, waar ze als negende eindigde in het klassement.

Tsunoda: 'Er is veel frustratie binnen het team'

In Bahrein kwam Tsunoda op de elfde plek binnen en in Saoedi-Arabië reed hij langere tijd in de punten op de tiende plaats, maar het lukte de Japanner niet om Kevin Magnussen in de Haas achter zich te houden. Wederom eindigde de AlphaTauri-coureur op de elfde plek, waarbij hij net naast de punten grijpt.

Volgens Tsunoda moest hij zijn volle honderd procent geven om de Deen achter hem te houden, en zelfs dat was uiteindelijk niet genoeg. 'Er werd gewoon te veel tijd verloren op de rechte stukken', legt de Japanse coureur uit. 'Daarnaast verloren we ook tijd in de bochten waar downforce nodig is.' Tsunoda spreekt over zijn eigen frustratie, maar ook over die binnen het team. Zo sprak teambaas Tost laatst zijn ontevredenheid uit over de ingenieurs die de AT04 in elkaar hebben gezet.

AlphaTauri komt nog met updates: 'We zullen wel zien hoe dat uitpakt'

Toch ziet Tsunoda nog wel positieve vooruitgang na afloop van de race in Jeddah. 'Ik heb wel een tijd meegestreden om de punten, dus ik heb het even spannend gemaakt en het is goed om te zien dat dat kan', zegt de 22-jarige coureur. 'Ook had ik dit tempo niet verwacht van de auto, ik verwachtte dat we echt veel langzamer zouden zijn', meldt Tsunoda, waarbij hij de ingenieurs en monteurs prijst voor hun harde werk.

Wel moet er nog veel aan de auto gesleuteld worden. 'We hebben nog minstens een paar tienden per ronde nodig', stelt Tsunoda, die verder wel tevreden is over zijn eigen prestaties tijdens het weekend. 'Ik heb er alles uitgehaald dat ik kon en ik heb mijn potentie getoond.' Volgens Tost komen er nog updates voor de auto voorafgaand aan de Grand Prix in Australië, maar Tsunoda verwacht er niet te veel van. 'We zullen het wel zien', geeft hij nuchter aan. 'Als ik een goede auto heb, dan hoop ik daarmee punten te kunnen scoren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws