AlphaTauri bevestigt dat F1-team niet in de verkoop wordt gezet door Red Bull Formule 1
Formule 1

AlphaTauri bevestigt dat F1-team niet in de verkoop wordt gezet door Red Bull

AlphaTauri bevestigt dat F1-team niet in de verkoop wordt gezet door Red Bull

AlphaTauri heeft bevestigd dat het team niet in de verkoop staat en/of in de verkoop wordt gezet door Red Bull. Dat laat teambaas Franz Tost weten in een persbericht van de renstal. Daarmee worden de geruchten die eind vorige week naar buitenkwamen stellig ontkend.

Tost vertelt in het persbericht dat hij in overleg is gegaan met de verschillende aandeelhouders en belanghebbenden van AlphaTauri. 'Ik heb enkele zeer goede gesprekken gevoerd met Oliver Mintzlaff. Hij heeft bevestigd dat de aandeelhouders van de Scuderia AlphaTauri niet gaan verkopen en dat Red Bull het team blijft steunen in de toekomst.'

De teambaas van het zusterteam van Red Bull Racing benadrukt dan ook dat de verkoop- of overnamegeruchten rondom AlphaTauri ongegrond zijn. 'Al die geruchten hebben geen poot om op te staan. Het team blijft geconcentreerd op de start van het seizoen om beter te presteren dan vorig jaar', zo besluit Tost zijn verklaring.

Verkoopgeruchten AlphaTauri de kop ingedrukt

Vorige week kwamen er nog geruchten naar buiten dat AlphaTauri mogelijk in de verkoop zou worden gezet. Red Bull zou inmiddels meer geld kwijt zijn dan verdienen aan het team dat voorheen nog bekendstond als Toro Rosso. Aan de andere kant zou er ook overwogen worden om AlphaTauri naar Groot-Brittannië te halen en dus dichter bij Red Bull, wat zijn faciliteiten in Milton Keynes heeft staan. Van geen van beide stappen lijkt nu sprake te zijn.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws