Update II | Marko over geruchten verkoop AlphaTauri: 'Dat is aan de aandeelhouders' Formule 1
Formule 1

Update II | Marko over geruchten verkoop AlphaTauri: 'Dat is aan de aandeelhouders'

Update II | Marko over geruchten verkoop AlphaTauri: 'Dat is aan de aandeelhouders'

De toekomst van AlphaTauri lijkt onzeker, want het zusterteam van Red Bull Racing zal moeten verhuizen naar Engeland of zal worden verkocht, dat meldt Auto, Motor und Sport. Volgens het Duitse medium zijn er al partijen die zich hebben gemeld voor een overname. Het gaat om de drie teams die zich al bij de FIA hadden gemeld om in de Formule 1 toe te treden.

Sinds de komst van Oliver Mintzlaff als nieuwe topman van Red Bull, waait er een andere wind. Zo blijkt dat AlphaTauri meer geld kost dan Red Bull zelf. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het hoofdkwartier van het juniorenteam in Italië is gevestigd, terwijl het aerodynamicateam weer in Engeland zit. Die constructie blijkt inefficiënt. Ook wordt de samenwerking met Red Bull niet optimaal benut.

Andretti, Hitech GP en Mumbai Racing

Daarom zou er worden gekeken naar twee opties. De eerste optie is om AlphaTauri volledig naar Engeland te verplaatsen. Daardoor zit het raceteam dichterbij Red Bull, wat een hoop kosten zal besparen op middellange termijn. Het alternatief zal minder goed nieuws betekenen voor het team, want dan zullen ze volledig verkocht moeten worden. Andretti, Hitech GP en Mumbai Racing zouden hierin geïnteresseerd zijn.

Momenteel wordt Hitech GP gezien als grote favoriet om AlphaTauri. Dat team heeft al een band met Red Bull, door in de afgelopen jaren Formule 2-cockpits te verhuren aan Red Bull-junioren Liam Lawson en Jüri Vips. Het kopen van een team dat al actief is in de Formule 1 zou een makkelijkere en goedkopere oplossing zijn, ook al wordt er een aankoopprijs genoemd van zo'n 700 miljoen dollar.

Update 16:33u (25/02) | Red Bull ontkent geruchten dat het AlphaTauri wil verkopen

Red Bull Racing heeft geen plannen om AlphaTauri te verkopen, zo laat het team in een verklaring weten aan Mirror Sport. Zaterdagmiddag meldde het Duitse Auto, Motor und Sport dat het zusterteam van Red Bull een te grote kostenpost is geworden en niet meer genoeg oplevert en dat zou een reden zijn om AlphaTauri te verkopen.

In een verklaring aan het Britse medium laat het team uit Milton Keynes echter weten dat er helemaal geen plannen zijn om AlphaTauri te verkopen en daarmee ontkent Red Bull dus ieder gerucht. 'Er zijn geen plannen om de huidige opstelling te wijzigen. Red Bull Technology levert componenten aan AlphaTauri en Red Bull Powertrains werkt met en naast hun team.'

Update II 17:43u (25/02) | Marko over geruchten verkoop AlphaTauri: 'Dat is aan de aandeelhouders'

Helmut Marko verwijst naar de aandeelhouders als het aankomt op de geruchten over AlphaTauri. Het zusterteam van Red Bull wordt in verband gebracht met een verhuizing naar Engeland of zelfs een verkoop. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport moeten op die manier de kosten worden gedrukt. Eerder liet Red Bull Racing in een verklaring weten dat er geen plannen zijn om het team te verkopen.

'Over het algemeen geven we geen commentaar op geruchten', zegt Marko in gesprek met Sky Deutschland. 'Dat we niet tevreden kunnen zijn met wat AlphaTauri vorig jaar heeft bereikt is begrijpelijk, maar een dergelijke beslissing is geheel aan de aandeelhouders. Als je een team hebt dat de titel wint en de andere slechts negende wordt, lijkt de samenwerking niet goed te werken. Het algehele resultaat is niet bevredigend. Als goede zakenmensen zullen onze aandeelhouders de juiste beslissing nemen.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws