Pérez verbaasde zich over Verstappen: 'Zijn titels heeft hij ook aan mij te danken' Formule 1
Formule 1

Pérez verbaasde zich over Verstappen: 'Zijn titels heeft hij ook aan mij te danken'

Pérez verbaasde zich over Verstappen: 'Zijn titels heeft hij ook aan mij te danken'

Sergio Pérez is van mening dat hij binnen Red Bull Racing ook hulp terug moet krijgen, mocht er hulp aan hem gevraagd worden. Het is zijn voorwaarde mocht er weer aan de teamgenoot van Max Verstappen gevraagd worden om steun te bieden aan de tweevoudig wereldkampioen, valt te lezen bij Motorsport.com.

Pérez doet deze uitspraken na een terugblik op afgelopen seizoen, waarbij er wat onenigheid ontstond tussen hem en zijn teamgenoot Verstappen. Tijdens de Grand Prix in Brazilië kreeg de Mexicaan de opdracht om Verstappen voorbij te laten. Zo kon de Nederlander een poging doen om Fernando Alonso in te halen. Echter zou de plaats weer teruggeven moeten worden mocht dit niet lukken. Uiteindelijk slaagde Verstappen er niet in om Alonso voorbij te komen, maar hij gaf de positie niet terug aan zijn teamgenoot.

Pérez heeft duidelijke verwachtingen na incident in Brazilië

Na dit incident gingen veel geruchten de ronde dat de frustratie van Verstappen zou komen door een opzettelijke crash van zijn teamgenoot in Monaco, maar er is nooit iets bevestigd. Wel is de Mexicaan duidelijk in zijn verwachtingen van het team voor het nieuwe raceseizoen.

'We moeten als team samenwerken', gaf hij aan in een interview met Fox Sports Mexico. 'Ik wil best hulp geven, maar dan verwacht ik dat ook terug, dat staat gewoon vast', zegt de 33-jarige stellig. Wel maakt Pérez zich er niet zo heel druk om. 'Ik verwacht niet dat het zo ver komt, er zullen zes coureurs gaan vechten om de titel, dus samenwerking binnen het team is belangrijk.'

Pérez verbaasde zich over reactie Verstappen

In 2022 is Pérez geëindigd op de derde plek, achter Ferrari-coureur Charles Leclerc. Teamgenoot Verstappen had al vrij snel de wereldtitel binnen en kon toen niet meer ingehaald worden. Tijdens de GP in Brazilië was dit al aan de orde, en alsnog besloot de Nederlander om zijn teamgenoot niet te helpen.

'Daar verbaasde ik me het meeste over', zegt Pérez, die vooral zijn ongeloof over het incident uitspreekt. 'Ik heb veel voor hem gedaan, zijn twee titels heeft hij ook aan mij te danken.' Inmiddels heeft de Mexicaan het achter zich gelaten en focust hij zich nu vooral op het aankomende raceseizoen.

Ook kijkt hij al voorzichtig uit naar de toekomst, met het feit dat zijn huidige contract afloopt aan het einde van 2024 in zijn achterhoofd. 'Het is afhankelijk van hoe dit seizoen verloopt', legt de viervoudig GP-winnaar uit. 'Het ligt aan mijn prestaties en hoe ik verder wil gaan binnen de sport. Het is een cruciaal punt in mijn carrière.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws