AlphaTauri-teambaas verdedigt Tsunoda: 'Dit deed hij bewust' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-teambaas verdedigt Tsunoda: 'Dit deed hij bewust'

AlphaTauri-teambaas verdedigt Tsunoda: 'Dit deed hij bewust'

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost valt Yuki Tsunoda niets te verwijten na de kwalificatie in Mexico. De Japanner leidde Sergio Pérez, en daarmee indirect ook Max Verstappen, af in de laatste sessie van de kwalificatie. Geërgerd gaf Christian Horner na afloop van de zaterdag aan dat Tsunoda de schuldige was voor de verprutste kwalificatie van Red Bull Racing, maar Tost wil er niets van weten.

'Wij zeiden tegen hem dat de Red Bulls eraan kwamen en hij reed gewoon van het circuit zodat ze er gemakkelijk voorbij konden. Pérez reed achter hem aan, dat is niet Yuki's fout', benadrukt de Oostenrijker, die het bij RaceFans opneemt voor zijn rookie. Tsunoda blijkt dus nu onder instructies van zijn team ruimte te hebben gemaakt door naast het circuit te rijden.

Volgens de AlphaTauri-teambaas kan er dan ook beslist niet gesproken worden van een fout van Tsunoda: 'Hij deed dit bewust. Wij benadrukten dat de Red Bulls eraan kwamen, dat Pérez eraan kwam, en hij reed bewust naast het circuit zodat hij ze niet in de weg zou rijden.' Uiteindelijk leidde dat Pérez dusdanig af dat hij de snelle rechterbocht niet haalde. Verstappen ging vervolgens ook van zijn gas toen hij de twee auto's en een stofwolk naast het asfalt zag.

Tost snap fout Pérez vooral niet

Tost denkt dus dat de teleurstellende kwalificatie van Red Bull vooral veroorzaakt is door de Red Bull-coureurs zelf, en dan met name door Pérez. Het was immers de Mexicaan die als eerste een fout maakte toen hij zijn Japanse collega in zijn ooghoek zag. 'Ik begrijp vooral totaal niet waarom Pérez daar naast het circuit belandde.'

Tsunoda niet schuldbewust

Tsunoda werd na afloop van het incident uiteraard ook ondervraagd over wat er nou precies misging. De AlphaTauri-coureur zelf zei dat hij zich van geen kwaad bewust was: 'Ik moet het nog met Red Bull overleggen, maar ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Ik weet niet wat ik anders had moeten doen.' Het lijkt dus puur een ongelukkige samenloop van omstandigheden te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws