Alpine versterkt technisch team met oud-Ferrari-medewerker Sanchez als technisch directeur Formule 1
Formule 1

Alpine versterkt technisch team met oud-Ferrari-medewerker Sanchez als technisch directeur

Alpine versterkt technisch team met oud-Ferrari-medewerker Sanchez als technisch directeur

Alpine verwelkomt oud-Ferrari-medewerker David Sanchez als haar nieuwe Executive Technical Director, zo laat het team weten middels een persbericht. Daarmee versterkt de Franse renstal haar technische leiderschapsgroep. Sanchez was aan het begin van 2024 tijdje bij McLaren, maar keert nu terug naar naar Enstone om aan de slag te gaan bij Alpine. Het team is blij met de komst van de ingenieur.

Het team van Alpine heeft zo een belangrijke slag geslagen op het gebied van haar technische afdeling. Sanchez zal de rol van technisch directeur op zich gaan nemen. De Franse ingenieur begon zijn carrière bij Renault in 2005, dus het zal een terugkeer naar Frankrijk voor hem betekenen. Hij werkte destijds twee jaar voor de Franse renstal, waarna hij in 2007 voor McLaren begon te werken. Vanaf 2012 was Sanchez werkzaam voor Ferrari, maar hij nam afscheid van Maranello in 2023. Hij heeft aan het begin van het 2024-seizoen kort gewerkt voor McLaren, maar hij verliet de Britse renstal in april. Niet lang daarna heeft hij dus een nieuwe functie gekregen, en keert hij terug naar Enstone.

In de nieuw gecreëerde functie zal Sanchez toezicht houden op de technische afdeling gevestigd in Enstone en algemene verantwoordelijkheid dragen voor de prestaties, engineering en aerodynamica van het team, zo laat Alpine weten. 'Ik ben enthousiast over deze uitdaging bij Alpine. Ik kijk ernaar uit om weer bij Enstone te werken, de plek waar ik mijn Formule 1-carrière begon', zegt Sanchez. 'Dit team heeft altijd zoveel fantastische mensen betrokken gehad en er is duidelijk zoveel potentieel te ontgrendelen. We hebben een grote taak voor ons om de prestaties op het circuit te verbeteren en dat soort uitdagingen motiveren me enorm. Ik ben er helemaal klaar voor om te beginnen met als enig doel regelmatig succes terug te brengen naar dit geweldige team.'

Teambaas Famin ziet licht aan het einde van de Alpine-tunnel

Teambaas Bruno Famin is ook blij met de komst van Sanchez, die veel ervaring mee zal nemen naar de Franse renstal. Dat is ook wel nodig, aangezien het team in 2023 een beetje uit elkaar begon te vallen toen Otmar Szafnauer, Alan Permane en CEO Laurent Rossi het veld moesten ruimen. 'Ik ben verheugd om David terug te verwelkomen in Enstone, waar hij zijn carrière begon in 2005. Dit is een belangrijke benoeming om ervoor te zorgen dat we alles optimaliseren wat we als team doen en ons richten op de juiste prestatiegebieden', zegt Famin. 'Het is duidelijk dat de prestaties van de auto en het ontwikkelingstraject niet met voldoende snelheid zijn gevorderd in verhouding tot onze ambities als team. We kijken ernaar uit om David te verwelkomen en samen hard te werken om het ultieme succes te behalen.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws