Als het incident met Russell echt zo erg was, dan 'had de wedstrijdleiding wel een straf uitgedeeld' Formule 1
Formule 1

Als het incident met Russell echt zo erg was, dan 'had de wedstrijdleiding wel een straf uitgedeeld'

Als het incident met Russell echt zo erg was, dan 'had de wedstrijdleiding wel een straf uitgedeeld'

Volgens Sky Sports-analiste Naomi Schiff was het voor Max Verstappen makkelijk om alleen zijn eigen perspectief van het incident met George Russell te zien, vooral omdat de twee coureurs net uit de auto kwamen en hoog in de adrenaline zaten. Daarnaast denkt Schiff dat, als Russell Verstappen echt van de baan duwde, de wedstrijdleiding wel had ingegrepen.

Tijdens de openingsronde van de Sprint in Bakoe kwamen Russell en Verstappen elkaar even tegen. Het ging hard tegen hard in de eerste bochtenreeks en uiteindelijk was Verstappen de gebeten hond. Hij had flinke schade aan de sidepod, maar kon de Brit later wel inhalen. 'Twee auto's kwamen daar samen, Verstappen was terecht geïrriteerd, maar toch was het racen. Als het incident echt zo erg was, dan had de wedstrijdleiding wel een beslissing gemaakt', denkt Schiff tijdens de aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan bij Sky Sports.

'Russell blokkeerde zijn wielen een beetje en toen reed hij schade aan de sidepod van Verstappen. Horner zei dat het driekwart van een seconde per ronde kostte en daardoor eindigde Verstappen derde.' Na de Sprint kwam de Nederlander verhaal halen bij de Mercedes-coureur en uitte hij zijn ongenoegen over het incident. 'Het is makkelijk om het dan alleen vanuit je eigen perspectief te zien. De discussie was best verhit', denkt Schiff. Verstappen had het duidelijk gemaakt aan Russell dat hij hetzelfde kon verwachten als de rollen waren omgedraaid.

Feit dat sprint format Verstappen niet aan staat speelt ook een rol

Voorafgaand aan de Sprint gaf de tweevoudig wereldkampioen aan dat het nieuwe weekend format hem helemaal niet ligt. Helmut Marko gaf ook aan dat het kan zijn dat hij zich daardoor niet helemaal in het weekend kan storten. 'Max is geen fan van dit format, dus dat is ook een onderdeel van zijn reactie. Hij wilde die Sprint niet doen, dus dat draagt bij aan zijn gevoelens. Het was ook een mogelijkheid om aan te geven ik zei dat dit een slecht idee was en dit is waarom.' Russell zal op zondag niet zo gauw in de buurt komen van Verstappen, de Brit start de race namelijk vanuit de elfde stek en Verstappen vanaf P2.

Pak maar liefst negen keer je inzet als Leclerc Grand Prix van Azerbeidzjan wint!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws