Wraak van Verstappen niet ondenkbaar: 'In de gaten houden als hij Russell tegenkomt' Formule 1
Formule 1

Wraak van Verstappen niet ondenkbaar: 'In de gaten houden als hij Russell tegenkomt'

Wraak van Verstappen niet ondenkbaar: 'In de gaten houden als hij Russell tegenkomt'

Robert Doornbos heeft er geen moeite mee dat er geen straf is uitgedeeld aan George Russell voor het duel met Max Verstappen. De analist vindt het een race-incident, en is vooral onder de indruk van de start die de Brit kende. Wel denkt de voormalig Formule 1-coureur dat Verstappen in de gaten gehouden moet worden wanneer hij Russell tegenkomt op de baan, waarmee hij lijkt te suggereren dat wraak niet ondenkbaar is.

Doornbos vond dat er niet veel mis was met het duel tussen Verstappen en Russell, vertelt hij bij Ziggo Sport. De analist zag in het verleden al een aantal duels die op harde maar faire wijze werden uitgevochten, en schaart het duel in Baku daar ook gewoon bij. 'De battles die ik tot nu toe heb gezien van George en Max waren altijd hard en fair. Ik zie hier ook niets geks aan, dit is gewoon een racing incident. Ik snap dat Max gefrustreerd is', zo toont hij begrip voor de boosheid bij de Nederlandse coureur, die schade opliep bij het incident.

Geen straf nodig

De voormalig Formule 1-coureur is blij dat de wedstrijdleiding geen straf uitdeelde. 'Nee natuurlijk niet, hij doet het niet expres. Laat ze racen. In de openingsronde moet je wel iets flexibeler zijn dan in de rest van de race. Bij de startprocedure kan er altijd van alles gebeuren', aldus Doornbos, die onder de indruk was van de start van de Mercedes-coureur. 'Ik denk dat het zijn beste start ooit is, maar een valse start bestaat niet meer in de Formule 1, want dat risico is veel te groot.'

'Ik ben blij dat de race directors niet hebben ingegrepen, want het is een incident bij de start van een race. Het is niet alsof de een zijn race verloren is. Ze hebben allebei gewoon door kunnen rijden.' Doornbos denkt wel dat het goed is om Verstappen in de gaten te houden wanneer hij weer het duel aangaat met Russell. 'Het is gewoon in the heat of the moment, maar houdt hem wel in de gaten als hij Russell tegenkomt de volgende keer zou ik zeggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws