Hamilton looft Russell en Alonso na sterke zaterdag: 'Maar aan mijn kant worstelden we' Formule 1
Formule 1

Hamilton looft Russell en Alonso na sterke zaterdag: 'Maar aan mijn kant worstelden we'

Hamilton looft Russell en Alonso na sterke zaterdag: 'Maar aan mijn kant worstelden we'

Lewis Hamilton heeft geen plan van aanpak voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De zevenvoudig wereldkampioen kende naar eigen zeggen geen grandioze dag in Bakoe op zaterdag en hoopt dat het op zondag beter zal gaan. Teamgenoot George Russell pakte daarentegen de vierde plek bij de Sprint.

Hamilton finishte bij de Sprint op het stratencircuit van Azerbeidzjan op de zevende stek en kon niet echt dichterbij komen aan de concurrentie. Hij finishte zo'n vijf seconden achter Alonso, die op zijn beurt wel weer achter Hamilton start bij de hoofdrace. Teamgenoot George Russell wist meer punten te scoren tijdens de Sprint, hij werd vierde. 'Ik heb een goed gevoel', zegt Hamilton op de grid voorafgaand aan de race bij Formula1.com. 'Fernando reed gisteren heel goed, net als George. We worstelden wat aan mijn kant.'

De 38-jarige had het niet even makkelijk als zijn teamgenoot op de vierde stek tijdens de sprintrace, maar ziet dat er genoeg te halen valt in de race. 'We zien waar de problemen zitten, maar we kunnen niets aan de auto veranderen. Het enige wat we kunnen aanpassen is de voorvleugel, achtervleugel, dat soort dingen', zegt Hamilton. 'We zullen zien of het werkt. Ik heb niets in petto voor vandaag, gewoon de auto op de baan houden', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Mercedes boekt stukje bij beetje progressie

De Duitse renstal is nog steeds bezig om de W14 onder handen te nemen. Het is de bedoeling dat er volgende maand, bij de Grand Prix van Emilia Romagna, een grote stap wordt gezet. Ondertussen boekt Mercedes stukje bij beetje progressie, en dat merken de coureurs ook. Tijdens de eerste vrije training verliep het nog niet zo soepel, maar tijdens de kwalificatiesessies konden Russell en Hamilton competitief gezien redelijk meekomen. Wat Mercedes er in Azerbeidzjan van gaat maken, is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws