Aston Martin blijft met beide voeten op de grond: 'Podium kwam onverwachts' Formule 1
Formule 1

Aston Martin blijft met beide voeten op de grond: 'Podium kwam onverwachts'

Aston Martin blijft met beide voeten op de grond: 'Podium kwam onverwachts'

Mike Krack wil dat zijn team met beide benen op de grond blijft staan. De teambaas van Aston Martin heeft genoten van de podiumplek die coureur Fernando Alonso heeft behaald tijdens de Grand Prix van Bahrein, maar wil niet dat het team naast zijn schoenen gaat lopen, meldt Racefans.net. In de eindfase van de race kreeg Alonso het voor elkaar om Ferrari-coureur Carlos Sainz in te halen, waarmee hij de derde plek veiligstelde.

Aston Martin is het nieuwe raceseizoen goed gestart. Met een podiumplek voor Alonso en een plek in de top tien voor teamgenoot Lance Stroll laat het team goed zien dat ze aan het seizoen zijn begonnen met het doel om zoveel mogelijk punten te behalen. Toch wil teambaas Krack wel dat het team nuchter blijft en niet naast zijn schoenen gaat lopen.

Voor aanvang van de race had Krack nog niet helemaal het geloof dat er echt potentie in de auto van Aston Martin zat. 'De testdagen waren natuurlijk wel goed verlopen, maar je weet nooit hoe zich dat echt uit tijdens de race', gaf de Luxemburger aan. Tijdens het weekend zette het team al hun beste kwalificatiesessie sinds 2020 neer, waarna de coureurs ook in de race lieten zien dat de concurrentie hen goed in de gaten moet houden.

Krack: 'Dacht dat podiumplek onhaalbaar was'

Met de podiumplek van Alonso en de zesde plek van Stroll heeft het team een mooi aantal punten op de teller staan. Op dit moment staat Aston Martin tweede in het klassement, achter Red Bull Racing. Krack gaf toe dat hij dacht dat een podiumplek onhaalbaar was, zeker nadat de twee Aston Martin-bolides contact maakten in de openingsronde van de race.

Aston Martin is natuurlijk erg blij met de podiumplek, maar Krack geeft wel aan dat het met geluk is gegaan. 'We moeten niet vergeten dat Charles Leclerc eigenlijk nog voor ons zat', geeft de Luxemburger aan, die graag realistisch wil blijven. 'Als de Ferrari-coureur niet uitgevallen was, hadden we er waarschijnlijk niet gestaan. We mogen altijd dromen over het halen van het podium, maar we moeten er niet vanuit gaan.'

Gat tussen Aston Martin en Red Bull nog te groot

Ondanks de goede posities van de Aston Martin was Alonso 0,6 seconden langzamer dan de racewinnaar Max Verstappen tijdens de kwalificatie en eindigde de Spanjaard 38 seconden achter de Nederlander in de race. Deze cijfers zorgen ervoor dat Krack niet het vertrouwen heeft in een duel voor de winst met Red Bull.

'Het gat met de voorhoede is nog te groot', zegt de teambaas van Aston Martin. 'Voor nu hebben we een goed resultaat neergezet. We hebben de auto verbeterd, we vechten met andere topteams en we zijn consistent', constateert Krack. 'Ik vind het nu vooral belangrijk om respectvol en nederig te blijven. We zien wel hoe het verder loopt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws