Aston Martin: 'Elk zichtbaar onderdeel van de AMR21 hebben we aangepast' Formule 1
Formule 1

Aston Martin: 'Elk zichtbaar onderdeel van de AMR21 hebben we aangepast'

Aston Martin: 'Elk zichtbaar onderdeel van de AMR21 hebben we aangepast'

Aston Martin gaat na de zomerstop de focus volledig verleggen naar de 2022-bolide. De afgelopen wedstrijden is het Britse team continu met verbeteringen gekomen aan de AMR21, in een poging Lance Stroll en Sebastian Vettel een kans te geven tegen directe concurrenten zoals Alpine en AlphaTauri. Inmiddels is dit gelukt via een rigoureus ontwikkelingsprogramma. Aan dit programma komt nu een einde en na de zomerstop gaan alle pijlen op 2022.

'Er is geen zichtbaar onderdeel dat we niet veranderd hebben', geeft Performance Director Tom McCullough toe in gesprek met de Britse tak van Motorsport.com. In de wintertests miste de Aston Martin-auto veel snelheid, en ervoer het team veel betrouwbaarheidsproblemen, waardoor ze een zeer gelimiteerde hoeveelheid meters maakten.

Zodoende moest Aston Martin aan de slag om na de seizoenstart tijd goed te maken ten opzichte van de andere teams op het middenveld. Ferrari en McLaren zijn te hoog gegrepen, maar een vijfde plek zou mogelijk zijn als ze Alpine en AlphaTauri weten te verschalken. McCullough: 'Hij (de AMR21, red.) werkt nu. We weten dat we niet de snelste auto van de grid hebben, maar we zitten dichter bij de directe concurrenten dan aan het begin van het seizoen.'

'Dat is het resultaat van een zorgvuldig programma van aerodynamische verbeteringen. Mijn collega's hebben zeer indrukwekkend werk afgeleverd en daar bedank ik ze voor', tot zover zijn visie op de 2021-auto. Meer woorden wil hij er ook niet aan kwijt, want vanaf nu geven ze de voorkeur ook niet meer aan de ontwikkeling van het huidige materiaal.

Aston Martin kijkt naar 2022

'Zoals vrijwel alle teams zullen wij na de zomerstop onze tijd en energie steken in de 2022-bolide. Die willen we in deze tijd zo competitief maken als mogelijk is', concludeert de Brit. Uiteraard is het werk aan de auto van volgend jaar al begonnen, maar Aston Martin is nu op een punt aanbeland waarbij echt alle middelen, tijd en geld richting het nieuwe materiaal gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws