Aston Martin is niet aan het blunderen: 'Geen grote fouten zoals sommige concurrenten' Formule 1
Formule 1

Aston Martin is niet aan het blunderen: 'Geen grote fouten zoals sommige concurrenten'

Aston Martin is niet aan het blunderen: 'Geen grote fouten zoals sommige concurrenten'

Het Formule 1-seizoen van 2023 heeft tot nu toe een wervelwind aan actie en veranderingen gezien, met Aston Martin die een aandeel heeft in de ups en downs. Ondanks een recente verschuiving naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap na Monza, blijft Fernando Alonso optimistisch en benadrukt hij dat het team hoop kan putten uit het vermijden van grote fouten, in tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten.

Aston Martin begon het seizoen sterk, maar worstelde om hun positie als het op één na snelste team op de grid vast te houden. Ze zijn inmiddels naar de vierde plaats gezakt in het constructeurskampioenschap. Wat te verklaren valt door het feit dat Alonso slechts twee keer op het podium stond in de afgelopen zeven races, terwijl hij vijf podiums pakte in de eerste zeven Grands Prix. Ondanks deze uitdagingen handhaaft Alonso zich echter stevig op de derde plaats in het coureurskampioenschap.

In een seizoen waarin de krachtsverhoudingen tussen Aston Martin, Mercedes, Ferrari en McLaren voortdurend verschuiven, gelooft Alonso dat het team consistent het maximale uit zijn auto haalt. Dit in tegenstelling tot sommige van de concurrenten, zoals Ferrari, dat opvallende fouten heeft gemaakt. Daarnaast worstelden zowel Ferrari als Mercedes met hun autoconcepten voor 2023, waardoor ze gedurende het seizoen grote veranderingen moesten doorvoeren. Alonso benadrukte het belang van de constante prestaties van Aston Martin: ‘We zijn niet aan het blunderen. We voeren goede strategieën uit, hebben goede pitstops en maken geen grote fouten zoals sommige van onze concurrenten', vertelt de Spanjaard tegen PlanetF1.

Alonso hoopt op derde plaats in het WK

Hoewel Aston Martin momenteel vierde staat in het constructeurskampioenschap, behoudt Alonso zijn derde plaats in het coureurskampioenschap, met een voorsprong van veertien punten op Lewis Hamilton. Alonso is vastbesloten om door te gaan met het maximaliseren van de punten en hoopt op een sterke prestatie in de komende race in Singapore. Alonso heeft er vertrouwen in dat opkomende race een beter resultaat zal opleveren dan Monza, ondanks de consistente prestaties van Red Bull Racing en Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws