Wolff blikt vooruit op Singapore: 'Moeilijk te voorspellen hoe de volgorde zich zal ontvouwen' Formule 1
Formule 1

Wolff blikt vooruit op Singapore: 'Moeilijk te voorspellen hoe de volgorde zich zal ontvouwen'

Wolff blikt vooruit op Singapore: 'Moeilijk te voorspellen hoe de volgorde zich zal ontvouwen'

Na een intensieve race in Monza, waar Mercedes het maximale uit hun pakket haalde, kijkt het team nu vooruit naar de unieke uitdaging van de Grand Prix van Singapore. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, deelde zijn gedachten over het recente succes en de vooruitzichten voor de komende race.

In Monza behaalde Mercedes een indrukwekkend resultaat, gezien het circuit niet bepaald gunstig was voor de kenmerken van hun auto, de W14. Het team slaagde er echter in competitief te blijven en waardevolle punten te scoren. ‘We hebben het maximale resultaat behaald in Monza met het pakket dat we hadden. Dat zal belangrijk zijn voor de rest van het seizoen om de tweede plaats bij de constructeurs veilig te stellen’, legt de teambaas uit op de officiële website van Mercedes.

Een van de meest opvallende aspecten van het seizoen tot nu toe is de veelzijdigheid van de W14. Wolff merkte op: 'Het is motiverend om te zien dat de W14 het goed doet op verschillende circuits.’ Nu richt Mercedes zich op de uitdagende Grand Prix van Singapore. Wolff benadrukte de unieke aard van deze Grand Prix. ‘Singapore is een unieke uitdaging voor elk team. De hete en vochtige omstandigheden zijn zwaar voor de coureurs, teamleden en de auto's’, zei hij.

Mercedes verwacht competitief te zijn

Bovendien heeft het Singaporese stratencircuit enkele veranderingen in de lay-out ondergaan voor dit jaar, wat de race naar verwachting nog spannender zal maken. ‘Het is een hobbelig circuit en er zijn enkele veranderingen in de lay-out voor dit jaar. Dat zou de ronde vloeiender moeten maken en iets vriendelijker voor de banden’, aldus Wolff

De concurrentie in het Formule 1-seizoen van dit jaar is uiterst competitief, en Wolff erkent dit feit. ‘De strijd met onze naaste concurrenten is ongelooflijk spannend. Het is moeilijk te voorspellen hoe de volgorde zich elk weekend zal ontvouwen’, vertelt Wolff. Desondanks gelooft Mercedes dat ze sterker zullen presteren op circuits met veel downforce, wat hoop geeft voor een competitieve vertoning in Singapore.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws