Norris op weg naar eerste zege: 'Zouden blij zijn geweest met de helft van de stap die we hebben gezet' Formule 1
Formule 1

Norris op weg naar eerste zege: 'Zouden blij zijn geweest met de helft van de stap die we hebben gezet'

Norris op weg naar eerste zege: 'Zouden blij zijn geweest met de helft van de stap die we hebben gezet'

In een seizoen vol ups en downs heeft McLaren zich opgewerkt tot een serieuze uitdager in de Formule 1. Met de indrukwekkende vooruitgang van de MCL60 en sterke resultaten heeft Lando Norris hoopvolle woorden gesproken over het bereiken van de hoogste trede van het podium, wat McLaren sinds de winst van Daniel Ricciardo niet meer heeft gedaan.

Aan het begin van het seizoen leek McLaren te worstelen. Teambaas Andrea Stella gaf toe dat de ontwikkeling van de MCL60 tekortschoot ten opzichte van de teamdoelen, en dit werd bevestigd door teleurstellende prestaties tijdens de wintertesten. Norris merkte op dat het gebrek aan downforce van de auto van invloed was op hun prestaties, wat resulteerde in slechts drie puntenfinishes in de eerste acht races van het seizoen.

Echter, de zomer bracht een keerpunt voor McLaren. Vanaf Oostenrijk in juli begon het team een reeks upgrades te introduceren als onderdeel van hun ontwikkelingsprogramma. Deze veranderingen leidden tot opeenvolgende podiumplaatsen voor Norris op Silverstone en de Hungaroring, wat hem enorm inspireerde. ‘We zouden blij zijn geweest met de helft van de stap die we hebben gezet. Om zo'n grote stap te zetten als we hebben gedaan, heeft me het meest onder de indruk gebracht’, legt Norris uit in een interview die gepubliceerd is op de website van het McLaren-team.

Verandering van mentaliteit

De Britse coureur, sinds zijn debuut in 2019, heeft nog geen Formule 1-race op zijn naam staan, ondanks één poleposition en acht podiumplaatsen. Norris voelt echter dat hij dichter dan ooit bij de overwinning is. ‘Het heeft me veel meer vertrouwen gegeven dat we in staat zijn geweest om op een veel betere manier door te gaan dan we in het verleden hebben gedaan’, vertelt de McLaren-coureur.

Het vertrouwen in McLaren is niet alleen gebaseerd op de prestaties, maar ook op een duidelijke verandering in mentaliteit. Norris erkent dat het strijden voor podiumplaatsen en top vijf-posities een andere benadering vereist. ‘Het is zeker moeilijker om de juiste beslissingen te nemen als je in die positie bent’, merkte hij op. Desondanks heeft McLaren bewezen onder druk te gedijen, vooral in pitstops en strategische beslissingen.

Hoewel de verwachtingen stijgen, lijkt McLaren vastberaden om deze nieuwe uitdagingen te onarmen. De opmerkelijke vooruitgang van de MCL60 en de vastberadenheid van Norris geven het team alle reden om te geloven dat een overwinning in de Formule 1 niet langer alleen een droom is. ‘Als er ooit een tijd is om te geloven dat we dichterbij het winnen van races komen, dan is het nu’, aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws