Aston Martin ziet dat updates werken: 'Maar basisproblemen zijn nog niet opgelost' Formule 1
Formule 1

Aston Martin ziet dat updates werken: 'Maar basisproblemen zijn nog niet opgelost'

Aston Martin ziet dat updates werken: 'Maar basisproblemen zijn nog niet opgelost'

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, merkt op dat de upgrades die het team heeft geïntroduceerd in Barcelona goed blijken te werken. Desondanks kan het team nog niet rekenen op geweldige resultaten. Dat ligt volgens de Aston Martin-teambaas aan de basisproblemen die de auto heeft. De renstal staat daarom voor een lastige keuze, aangezien ze niet alleen de auto van dit jaar willen verbeteren, maar zich ook moeten richten op de auto van volgend seizoen.

In Barcelona kwam Aston Martin met een compleet nieuwe auto. De renstal was duidelijk geïnspireerd door de bolide van Red Bull Racing. De Britse renstal kan echter niet rekenen op dezelfde prestaties als het team van Max Verstappen en Sergio Pérez, maar dat ligt niet aan de upgrades. 'De upgrades hebben wel gewerkt', stelt Krack bij The Race. 'Daardoor hebben we een stap voorwaarts kunnen maken. We hebben de basisproblemen van onze auto simpelweg nog niet opgelost.'

Sebastian Vettel en Lance Stroll voelen zich dan ook niet helemaal comfortabel in de auto. De AMR22 heeft volgens Krack vooral moeite op hoge snelheid. 'De coureurs klagen vooral over grip en balans. Vooral wanneer ze hard willen pushen, merken ze dat ze problemen hebben met de balans. We merken gewoon dat wanneer we sneller moeten gaan, we balans missen. Onze auto doet het best wel goed in lagesnelheidsbochten, maar in hogesnelheidsbochten lopen we gewoon achter.'

Aston Martin staat voor lastige keuze

Haas en McLaren hebben al aangegeven dat ze zich gaan richten op 2023. Aston Martin moet de knoop nog doorhakken. 'Dat is een hele lastige beslissing om te maken. We willen het seizoen natuurlijk niet eindigen zoals we er nu voor staan, maar we moeten ook niet het volgende seizoen opgeven. We moeten goed evalueren wat we kunnen doen om ons uit deze situatie te werken. We moeten de juiste balans zien te vinden tussen de auto van dit jaar en volgend jaar', aldus Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws